Головна » Інше » Чистий прибуток „Галнафтогазу” за I півріччя 2003 року склав 4,6 млн. грн.

Чистий прибуток „Галнафтогазу” за I півріччя 2003 року склав 4,6 млн. грн.

Чистий прибуток ВАТ “Концерн Галнафтогаз” (Львів) за підсумками першого півріччя становить 4,6 млн. грн. (за весь 2002 рік – 593,4 тис. грн.), — повідомив „Контекст-медіа” прес-секретар компанії Олесь Пограничний.

Необоротні активи (доля основних засобів – 83%) зросли за звітний період у 2,1 рази і становлять 133 млн грн. Зношеність основних засобів становить 13%. Валюта балансу з початку року зросла в 1,8 рази і становить 216,4 млн грн.

Власний капітал ВАТ “Концерн Галнафтогаз” за 6 місяців 2003 року зріс на 65 % – до 143,4 млн. грн. Статутний капітал Концерну 120 млн. грн. “Співвідношення власного капіталу Концерну до залученого становить 66,2 : 33,8, – говорить фінансовий директор “Концерну Галнафтогаз” Василь Даниляк, – Компанія динамічно розвивається в більшій мірі за рахунок власних коштів. В планах компанії до кінця 2003 року збільшити власний капітал до 160 млн грн”

За I півріччя 2003 року EBITDA становить 9,4 млн грн. В першому півріччі 2002 року цей показник становив 0,565 млн. грн. Відповідно за останній рік EBITDA Концерну зріс у 16,5 раз. “Хочу наголосити на дуже хорошій динаміці показника EBITDA, – говорить начальник аналітичного відділу “Концерн Галнафтогаз” Андрій Худо. – EBITDA це сума з чистого прибутку, амортизації, процентів за кредити та податку на прибуток і вказує цей показник на те, скільки даний бізнес дає грошового потоку при умові роботи на власному капіталі, тобто без додаткових залучень. За нашими оцінками ця тенденція збережеться і надалі. Думаю, що інвестори та кредитори компанії належно оцінять цей показник”.

“Ми працюємо відповідно до стратегічного плану розвитку компанії. Я вважаю, що саме завдяки цьому Концерн має в галузі високу конкурентноздатність”, – заявив генеральний директор компанії Юрій Кучабський. – Сьогодні компанія не тільки будує сучасні АЗК, але й активно купує вже діючі АЗС. Ми готові розглянути всі цікаві пропозиції по купівлі автозаправних станцій та земельних ділянок під АЗС,” – наголосив Юрій Кучабський.

ВАТ “Концерн Галнафтогаз” належить до трійки найбільших власників АЗС в Україні. Компанія володіє мережею АЗК «ОККО», що складається з 67 сучасних комплексів. Загалом «Концерну Галнафтогаз» належить 162 АЗС у Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській, Тернопільській, Вінницькій, Рівненській, Хмельницькій і Чернігівській областях, а також у Києві. До кінця серпня 2003 року планується відкрити ще 5 нових АЗК “ОККО” (по 1 у Рівному та Тернополі, 2 в Івано-Франківській та 3 у Львівській області).

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...