Головна » Інше » Спільне управління теплоенерго передбачає передачу всіх важелів відслідковування фінансових потоків „Газтепло” — Василь Кравців

Спільне управління теплоенерго передбачає передачу всіх важелів відслідковування фінансових потоків „Газтепло” — Василь Кравців

Основна умова пропозиції НАК „Нафтогаз України“ щодо спільного управління теплоенерго — передача всіх важелів відслідковування фінансових потоків новій київській структурі („Газтепло”). У такому випадку підприємство фактично стає повністю залежним, — повідомила прес-служба Львівської міськради з посиланням на першого заступника міського голови Львова Василя Кравціва.
„Особливістю є тільки те, що протягом першого року підприємство, навіть якщо воно матиме борги, не відмикатимуть. А от чи можна у цьому випадку розраховувати на розвиток підприємства — важко сказати. Отже, єдиним важелем є те, що підприємства зможуть входити у зиму, не боячись, що їх за борги відімкнуть. Усе решта — це повна залежність, і, очевидно, що на першому етапі (рік чи два роки) ніхто не займатиметься перспективою розвитку”, — вважає Василь Кравців.

„Період з 1 січня до 1 червня 2002 року ми закінчили з боргами за газ 16,5 млн. грн. З 1 січня до 1 червня цього року у нас теж були борги, але вони становили 4,5 млн. грн., тобто показники покращилися майже в чотири рази. Зрозуміло, що звести до нуля за такий короткий період такі величезні борги неможливо. На це впливає багато факторів, зокрема і платоспроможність населення. Але борг 4,5 млн. грн., який ми маємо на половину літа, однозначно треба погасити до половини жовтня. Тоді не буде проблем із входженням в опалювальний період”, — прогнозує Василь Кравців.

Ідея спільного управління „Теплокомуненего” зараз реалізується у формі експерименту, який здійснюється у 7 областях України, у тому числі і на Львівщині, обов’язково за узгодженням як з керівниками областей, так і місцевими керівниками. Компанія вже уклала 9 таких угод як з великими, так і з малими містами, які розташовані у різних регіонах України. Кабмін України дав згоду на створення дочірньої компанії НАК „Нафтогаз України” — „Газтепло”, яка займеться постачанням газу в окремі міста та населенню. Експеримент по спільному управлінню теплоенерго проводиться з метою забезпечити регулярне надходження проплат за газ. По завершенню кожного опалювального сезону у споживачів газу залишається 700-800 млн. грн. боргу перед НАК „Нафтогаз України”. Борг Львівщини складає 53 млн. грн.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...