Головна » Інше » 55 млн. дол. США вкладено в економіку Львівщини за неповний поточний рік

55 млн. дол. США вкладено в економіку Львівщини за неповний поточний рік

„За цей неповний поточний рік уже 55 млн. дол. США інвестовано в економіку Львівщини. Для порівняння, за цілий минулий рік вкладено 60 млн. дол.”, —повідомив сьогодні на прес-конференції начальник управління зовнішніх зносин, зовнішньоекономічної діяльності та іноземних інвестиції Львівської ОДА Віктор Борщевський.

Минулорічний обсяг інвестицій (60 млн. дол.) становить 25% усіх інвестицій, які були вкладені за всі роки незалежності в економіку Львівщини, у цьому ж році маємо майже такий ж показник. Таке зростання обсягів іноземних інвестицій, на думку Віктора Борщевського, є прогнозованим ефектом від запланованого вступу Польщі до ЄС.

Віктор Борщевський розповів, що Львівська ОДА усіляко сприяє привнесенню іноземних інвестицій у економіку Львівщини: налагоджує як особисті контакти з інвесторами, а також проводить презентаційні заходи.

Прикладом позитивних наслідків роботи Львівської ОДА з інвесторами Віктор Борщевський назвав прийняття Кабміном постанови, яка сприятиме роботі підприємства „Леоні” у Стрию (німецькі інвестиції у це підприємство становлять 40 млн. дол. США)

Друге місце за розмірами інвестицій у економіку Львівщини посідає угорський інвестиційний проект на ЛАЗі (30 млн. дол. США).

Віктор Борщевський повідомив, що іноземні інвестори останнім часом почали більше цікавитися машинобудівною галуззю на Львівщині.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...