Головна » Інше » Державний комітет України по земельних ресурсах та Львівська ОДА підписали Меморандум про співпрацю

Державний комітет України по земельних ресурсах та Львівська ОДА підписали Меморандум про співпрацю

Голова Держкомзему України Анатолій Даниленко та перший заступник голови Львівської ОДА Леонід Мельник сьогодні у Львові підписали Меморандум про співпрацю між Держкомземом та Львівською ОДА.

Голова Держкомзему Анатолій Даниленко відзначив, що це перший документ такого характеру, який підпорядкований йому Комітет підписує з регіональним органом влади.

Перший заступник Львівської ОДА Леонід Мельник відзначив, що меморандум „спрямований на вдосконалення механізмів управління земельними ресурсами, розвиток відносин права власності на землю, регулювання питань щодо розпорядження землями державної та комунальної власності, проведення експертної грошової оцінки земельних ділянок, провадження в межах державного земельного кадастру реєстрації землеволодінь та землекористувань, об’єктів нерухомого майна, розташованих на земельних ділянках, договорів оренди земельних ділянок і ведення відповідних реєстрів”.

У церемонії підписання Меморандуму взяли участь голова Львівської обласної ради Михайло Сендак та народний депутат України Олег Тягнибок. Останній зазначив, що як депутат від сільського округу особливо відчуває складність земельних питань, адже 25% звернень його виборців стосуються саме земельних питань.

Анатолій Даниленко відзначив, що в Україні прийнято Закон про іпотеку, висловив сподівання, що до жовтня буде остаточно прийнято Закон про реєстрацію земельних ділянок та об’єктів нерухомості. Анатолій Даниленко наголосив на важливості створення іпотечного банку.
Сьогодні ж аналогічний меморандум буде підписано із Львівською міською радою.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...