Головна » Інше » „Миколаївцемент” прогнозує зростання ціни на цемент в Україні наступного року

„Миколаївцемент” прогнозує зростання ціни на цемент в Україні наступного року

У наступному році, цілком ймовірно, ціни на цемент в Україні зростуть, позаяк цементні заводи „надалі не можуть продавати цемент за такими низькими цінами”, висловила прогноз в інтерв’ю „Контекст-медіа” фінансовий директор ВАТ „Миколаївцемент” (Львівська обл.) Світлана Шлапак.

За її словами, українські виробники цементу уже тривалий час використовують цінові методи як основні у конкуренції, через що вартість цементу на ринку є нижчою від реальної. Це призводить до того, що заводам не вистачає коштів для подальшого розвитку. У багатьох обладнання надто зношене і потребує заміни.

На думку Світлани Шлапак, виробники розуміють суть проблеми, і тому готові відмовитися від принципу цінової конкуренції і перейти на інші — нариклад, конкуренції за параметрами якості та сервісу.

На запитання, яке підняття ціни „Миколаївцемент” вважає оптимальним, його фінансовий директор відповіла: „Мріємо, щоб на 5-10 гривень за тонну піднялася ціна. Цих кількох гривень нам не вистачає, щоб вкладати в ремонти”. Виходячи з того, що тонна цементу зараз коштує 280 грн., зростання складе 3,5%. За словами пані Шлапак, цього достатньо: „На сьогодні всі розуміють, що треба зараз не на сумі маржі заробляти, а на кількості”.

Як повідомлялося, внаслідок несподіваного зростання споживання цементу в центральних та західних регіонах України з травня цього року ВАТ „Миколаївцемент” за 11 місяців збільшив виробництво у порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 24,6% — до 789 тис. грн. У грудні підприємство планує виробити ще 23 тис. т цементу.

2002 року ВАТ „Миколаївцемент” виробив 654,6 тис. тонн цементу (за 2001 р. — 544 тис. тонн).

Статутний фонд ВАТ — 39,1 млн. грн. 99,3% його акцій належить французькій компанії Lafarge.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...