Головна » Інше » 2003 рік „Миколаївцемент” планує закінчити з прибутком на рівні минулого року

2003 рік „Миколаївцемент” планує закінчити з прибутком на рівні минулого року

Прибуток ВАТ „Миколаївцемент” (Львівська обл.) за 2003 рік, попри очікуване 24%-е зростання виробництва і реалізації, не перевищить минулорічний рівень і складе до 5,4 млн. грн. Про це „Контекст-медіа” повідомила фінансовий директор підприємства Світлана Шлапак.

За 9 місяців чистий прибуток „Миколаївцементу” склав 5 млн. грн. Здавалось би, зазначила Світлана Шлапак, виходячи з такої динаміки можна було б очікувати перевищення цьогорічного фінансового результату над тим, що був отриманий торік, але є ряд факторів, які цьому не сприяють.

По-перше, збільшення реалізації цементу відбулося у натуральному вигляді, а не у грошах: збільшення попиту спостерігалося, в основному, в сегменті навального цементу, який є дешевшим за цемент інших марок.

По-друге, при незмінності цін на цемент відбулося 25%-е підвищення тарифів на електроенергію для промислових споживачів.

По-третє, зросли витрати на персонал у зв’язку з підняттям мінімальної зарплати.

По-четверте, традиційно останній квартал року для „Миколаївцементу” є витратним, позаяк переважно у цей період на підприємстві проводяться ремонти. „Четвертий квартал мінімізує прибутки”, — сказала Світлана Шлапак.

Миколаївський цементний завод („Миколаївцемент”) працює з 1950 року. Випускає різні марки цементу. Проектна потужність — 3 млн. тонн/рік.
Як повідомлялося, внаслідок несподіваного зростання споживання цементу в центральних та західних регіонах України з травня цього року ВАТ „Миколаївцемент” за 11 місяців збільшив виробництво у порівнянні з аналогічним періодом минулого року на 24,6% — до 789 тис. грн. У грудні підприємство планує виробити ще 23 тис. т цементу.

2002 року ВАТ „Миколаївцемент” виробив 654,6 тис. тонн цементу (за 2001 р. — 544 тис. тонн).

Статутний фонд ВАТ — 39,1 млн. грн. 99,3% його акцій належить французькій компанії Lafarge.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...