Головна » Інше » „Галнафтогаз” відкрив АЗК „Окко” на Збаразькому кільці в Тернополі

„Галнафтогаз” відкрив АЗК „Окко” на Збаразькому кільці в Тернополі

9 грудня ЗАТ „Терра Петроліум” (Тернопіль), власником якого є один з трьох найбільших операторів ринку нафтопродуктів — львівське ВАТ „Концерн Галнафтогаз”, відкрив автозаправний комплекс ТМ „Окко” на Збаразькому кільці (траса Львів-Умань-Знам’янка) у Тернополі.

Про це „Контекст-медіа” повідомив прес-секретар „Галнафтогазу” Олесь Пограничний.

Нововідкритий АЗК за рахунком є 73 автозаправним комплексом мережі „Окко” в Україні. Його проектна вартість — 0,5 млн. дол.

Відкриття цього комплексу стало результатом співпраці „Терра Петроліуму” та Європейського банку реконструкції та розвитку. Нагадаємо, 14 жовтня „Терра Петроліум” підписав з банком „Надра” угоду на отримання кредиту ЄБРР на суму 1,3 млн. дол. під програму розвитку мережі АЗК „Окко” у Тернопільській області.

„Сьогоднішня заправка є другою по проекту розвитку мережі „Окко” в Тернопільській області, підтриманому ЄБРР, — цитує О.Пограничний консультанта проекту, начальника аналітичного відділу „Галнафтогазу” Андрія Худо. — Першою була АЗС „Окко” в Микулинцях”.

АЗК на Збаразькому кільці оснащений трьома паливно-роздавальними колонками фірми Dresser Wayne шведського виробництва (в тому числі однією швидкісною колонкою на дизельне паливо), сервісною колонкою та автомийкою. На автозаправному комплексі працює магазин.

Будівельні та оздоблювальні роботи на ньому виконувало ЗАТ „Прогрестехбуд”.

„Галнафтогаз” в цілому володіє мережею із більш ніж 170 АЗС у Львівській, Івано-Франківській, Закарпатській, Тернопільській, Вінницькій, Рівненській, Хмельницькій і Чернігівській областях та м.Києві.

За 2003 рік концерн збирається побудувати, згідно з інвестпланом, близько 30 АЗС. Упродовж 2004-2007 років — ще 103 (по 26 у 2004, 2005 і 2006 рр., 25 — в 2007 р.). В розширення мережі у 2003 році „Галнафтогаз” передбачає інвестувати 65 млн. грн. за рахунок облігаційної й інвестиційної позики та власних коштів.

Як повідомляло агентство, на початку жовтня ВАТ „Концерн Галнафтогаз” оголосив тендер на придбання автозаправних станцій і земельних ділянок під них, розташованих по всій території України, який триватиме до 31 травня 2004 року.

Акціонерами „Галнафтогазу” є підприємство „Промнафтоінвест” — 15,3%, ВАТ „Львівнафтопродукт” — 15,8%, ВАТ „Вінницянафтопродукт” — 16,7%, ВАТ „Рівненафтобаза” — 1,6%.

За 2002 рік компанія отримала, за різними даними, від 320,1 тис. до 593,4 тис. грн. чистого прибутку.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...