Головна » Інше » Розгляд судового позову ВАТ „Західенерго” до ТзОВ „Осма-Ойл” перенесено на невизначений термін

Розгляд судового позову ВАТ „Західенерго” до ТзОВ „Осма-Ойл” перенесено на невизначений термін

Господарський суд Львівської області переніс на невизначений термін розгляд судового позову ВАТ „Західенерго” до ТзОВ „Осма-Ойл”, в якому позивач вимагає визнати недійсною угоду, підписану ним з „Осма-Ойл” щодо спалення пробної партії угорських нейтралізованих гудронів на Добротвірській ТЕС.

„Суд запросив ще додаткові документи по цій справі, у зв’язку з чим її розгляд перенесено. Про призначення нової дати судового засідання нас буде повідомлено додатково”, — розповів „Контекст-медіа” директор ТзОВ „Осма-Ойл” Андрій Побурко.

На Львівщині зосереджено 700 тис. тонн кислих гудронів, які становлять екологічну небезпеку для села Грибовичі, сіл Дрогобиччини та Бродівського району.

Львівське управління екології та ТзОВ „Осма-Ойл” підписали з угорською стороною угоду про передачу технологій нейтралізації кислих гудронів та спалювання їх безпечних залишків. При цьому в якості першої експериментальної партії на Добротвірській ТЕС планується спалити залишки кислих гудронів, завезених на Львівщину з Угорщини.

Однак громадськість Львівщини, у тому числі народний депутат України Олекса Гудима, мешканці села Добротвір та ін. виступили проти утилізації гудронів, вважаючи, що цей процес є екологічно небезпечним.

Добротвірська ТЕС є підрозділом генеруючої компанії ВАТ „Західенерго”.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...