Головна » Інше » Колегія Львівської ОДА схвалила проект бюджету Львівщини на 2004 рік

Колегія Львівської ОДА схвалила проект бюджету Львівщини на 2004 рік

Сьогодні на засіданні Колегії Львівської ОДА було схвалено проект бюджету Львівської області на 2004 рік.

З даного питання доповідав заступник голови Львівської ОДА Олег Демків. Він назвав бюджет на наступний рік соціально спрямованим, оскільки 90% коштів спрямовані на зарплати чи соціальні виплати.

Відповідно до проекту бюджету обсяг обласного бюджету за доходами і видатками на 2004 рік визначено 621,1 млн. грн., з яких загальний фонд становить 581,1 млн. грн., а спеціальний фонд – 39,8 млн. грн. У дохідній частині також враховано дотацію вирівнювання з державного бюджету в розмірі – 75,3 млн. грн.

Загальний фонд обласного бюджету сформований за рахунок трансфертів державного бюджету, які становлять 75%, у тому числі дотація вирівнювання 14% та додаткова дотація 3%. Без врахування міжбюджетних трнасфертів обсяг дохідної частини загального фонду обласного бюджету становить 137,3 млн. грн.

Ці доходи сформовані за рахунок: 25% прибуткового податку з громадян, які проектом бюджету передбачені в розмірі 104,5 млн. грн.; 25% плати за землю, що справляються на території області- 16 млн. грн.; плати на видачу ліцензій на право роздрібної торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами – 15,5. На 76% обласний бюджет формується за рахунок податку з доходів фізичних осіб

Голова Львівської ОДА Олександр Сендега найбільшою проблемою назвав зменшення податку на додану вартість з 20% до 13% з 1 січня наступного року, у звязку з чим зменшаться і надходження по цій статті.

Найбільшу частку у структурі видатків обласного бюджету складають видатки на соціальний захист та соціальне забезпечення населення – 338,7 млн. грн. Значну частку становлять видатки на охорону здоровя – 129,6 млн. грн. та на утримання установ освіти – 61,8 млн. грн.
Проект бюджету Львівської області на 2004 рік буде винесений на розгляд сесії Львівської облради 17 грудня.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...