Головна » Інше » Львівська ОДА вважає, що виробникам сільгосптехніки треба переорієнтовуватися на дрібного сільгоспвиробника

Львівська ОДА вважає, що виробникам сільгосптехніки треба переорієнтовуватися на дрібного сільгоспвиробника

Керівники Львівської обласної державної адміністрації 14 березня на виїзній нараді з проблемних питань виробництва сільськогосподарської техніки запропонували виробникам сільгосптехніки можливі варіанти виходу галузі на вищий рівень розвитку. Вони, зокрема, порадили підприємствам з виробництва с/г-техніки переорієнтовуватися на дрібного сільгоспвиробника.

За словами заступника голови Львівської ОДА Михайла Лесіва, перспективи підприємств типу „Львівсільмашу” є доволі обмежені, якщо вони і надалі орієнтовуватимуться у своїй маркетинговій політиці на крупних сільгосптоваровиробників. Їм, як вважає він, варто орієнтуватися на приватні селянські господарства, у яких сьогодні виробляється 90% с/г-продукції. А відтак приділяти більшу увагу запровадженню у виробництво техніки, адаптованої під кінську тяглову силу.

Взагалі, на думку Михайла Лесіва, асортимент сільгосптехніки в області обмежений, і його треба розширяти. „Цілий ряд агромагазинів нічого, крім цвяхів, не пропонують”, – зауважив М.Лесів.

Як зазначив перший заступник голови ОДА Олександр Сендега, „потужний крок вперед” галузь сільського машинобудування навряд чи зможе зробити без активного кредитування з боку банків.

„Основне місце мають займати лізингові компанії і банки”, – підкреслив він.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...