Головна » Інше » У січні-лютому „Львіввугілля” видобуло 438,9 тис. тонн вугілля

У січні-лютому „Львіввугілля” видобуло 438,9 тис. тонн вугілля

У січні-лютому поточного року державне підприємство „Львіввугілля” видобуло 438,9 тис. тонн вугілля, що складає 90,3% до плану.

Про це повідомив 14 березня у Сокалі (Львівська область) генеральний директор „Львіввугілля” Віктор Шайтан.

За його словами, обсяг товарного вугілля, видобутого по підприємству, склав 230,8 тис. тонн. (105,7% до плану). У діючих оптових цінах це 28 687 тис. грн. при плані 27 723 тис. грн.

„Ніби на цифрах витягуємо товарну продукцію. Фактично те завдання, яке ми перед собою ставили, воно виконується”, – відзначив Віктор Шайтан.
В.Шайтан сказав, що, незважаючи на деяке покращення показників випуску товарної продукції, виробничо-господарський і фінансовий стан шахт продовжує погіршуватись через від’ємний баланс доходів і витрат.

„Заборгованість по платежах до бюджету зросла до 96,4 млн. грн. Заборгованість фонду виплат станом на 1 березня 2003 року становить 81,3 млн. грн.: прямої зарплати – 49,8 млн. грн., нарахувань на зарплату – 22,8 млн. грн., регресних позовів – 8,7 млн. грн.”, – повідомив він.

Генеральний директор „Львіввугілля” заявив, що стабілізувати роботу компанії не вдається через стихійні „невиходи на роботу” шахтарів. „Стабільно сьогодні не працює шахта „Відродження”. Починаючи з 4 числа, коли був організований мітинг на площі незалежними профспілками, ми не змогли людей повернути з площі на підприємство. І, на жаль, ми сьогодні кожну добу недоотримуємо 1200-1300 тонн вугілля з цієї шахти. На жаль, на сьогоднішній день не працює шахта „Степова”. Хоча вчора вже ніби чотири зміни працювали, сьогодні вже перша зміна була, а друга знов не вийшла”, – розповів він.

Віктор Шайтан прогнозує, що якщо і ці шахти почнуть працювати, „Львіввугілля” зможе „на себе напрацювати, і напрацювати на поточну заробітню плату”.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...