Головна » Інше » ДПА Львівської області підриває ділову репутацію банківського сектору – АБЛ

ДПА Львівської області підриває ділову репутацію банківського сектору – АБЛ

Державна податкова адміністрація у Львівській області, створюючи своїми діями негативний імідж АТ „Кредит Банк (Україна)”, підриває ділову репутацію і громадську довіру до всієї банківської системи.

Таку заяву 11 березня поширило у пресі правління Асоціації банків Львівщини (АБЛ).

У ній правління, „не піддаючи сумніву право державних податкових органів на перевірку банківських установ”, висловлює свій протест проти дій податкової відносно „Кредит Банку (Україна)” і наполягає, щоб „усі подальші дії ДПА щодо АТ „Кредит Банк (Україна)” здійснювались на підставі верховенства права, виважено і коректно, і не призводили до підриву довіри суспільства до влади і банківської системи”.

Як зазначило правління АБЛ, упродовж останніх років спостерігається помітний ріст довіри населення до банків. Зокрема, за 2002 рік вклади населення Львівської області у банки зросли в 1,7 разу.

7 лютого податкова міліція ДПІ м.Львова провела вилучення бухгалтерських документів у центральному офісі „Кредит Банку (Україна)”. Раніше начальник ДПА у Львівській області Сергій Медведчук неодноразово заявляв на прес-конференціях, що банк допустив ряд порушень, в т.ч. нібито відносив на валові витрати сформовані страхові резерви під сумнівну до повернення заборгованість по банківських операціях.
АТ „Кредит Банк (Україна)” є одним з найбільших банків України.

Банк нараховує 18 філій і 27 відділень у 15 областях України та АР Крим.

66,651% акцій „Кредит Банку (Україна)” володіє Kredyt Bank S.A. (Варшава), 28,249% – ЄБРР, 5,100% – українські акціонери.

Статутний капітал банку становить 143 549 тис. грн.

2002 року „Кредит Банк” отримав 1 154 тис. грн. чистого прибутку.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...