Головна » Інше » З ІІ-го кварталу тарифи на квартплату можуть зрости на 35-40%

З ІІ-го кварталу тарифи на квартплату можуть зрости на 35-40%

З другого кварталу цього року тарифи на квартирну плату можуть зрости на 35-40%. Такий прогноз зробив 11 березня на прес-конференції начальник Головного управління економіки Львівської облдержадміністрації Валерій П’ятак.

„Думаю, що тарифи потенційно можуть зрости на рівні 35-40%”, – сказав він.

За його словами, це „десь той обгрунтований ріст тарифів, пов’язаний із, в першу чергу, зростом мінімальної заробітної плати”.

Валерій П’ятак зазначив, що дата введення нових тарифів залежатиме від того, наскільки оперативно робоча група з регулювання тарифної політики опрацює зауваження, подані їй Головним управлінням економіки ОДА. На його думку, відбудеться це до кінця березня. „Ми повинні до кінця місяця вийти на узгоджені тарифи”, – сказав він.

За словами В.П’ятака, робота над питанням регулювання тарифів на квартирну плату ведеться уже майже п’ять місяців. Восени 2002 року було запропоновано встановити тарифи, які б перевищували існуючі у 2 рази. Головне управління економіки забракувало ці тарифи, висловивши ряд застережень щодо їх фінансово-економічної обгрунтованості.

«Наприкінці року ми отримали нове подання від міста щодо тарифної політики на цей рік, проаналізували ситуацію, розглянули ці питання на робочих групах спільно із причетними управліннями, із профспілками, розглянули двічі на комісії з демонополізації це питання, і знову повернули ці тарифи на доопрацювання», – розповів пан П’ятак.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...