Головна » Інше » ТД “Газ України” вимагає від МКП “Львівтеплоенерго” підписати угоду, відповідно до якої газ подорожчає на 20%

ТД “Газ України” вимагає від МКП “Львівтеплоенерго” підписати угоду, відповідно до якої газ подорожчає на 20%

„Сьогодні було повідомлення від Торгового дому „Газ України” до МКП „Львівтеплоенерго”, якщо не буде укладена  угода, то подача  газу буде припинена. Ще з 1 січня „газовики” спонукають нас укласти угоди на газ, ціна якого вища на 20% від теперішнього”, – повідомив 13 лютого на прес-конференції директор МКП „Львівтеплонерго” Ігор Марчак.

Ігор Марчак зазначив, що вже цілий тиждень йде тероризування стосовно відключення подачі газу з причини укладення договорів.

Директор МКП „Львівтеплонерго” розповів, що якщо зараз вартість газу  нараховується включно з ПДВ, то нову ціну пропонують без ПДВ. Ігор Марчак зауважив,  якщо зараз ціна на газ становить 189 грн. за 1тис. м3 газу з ПДВ, то нам пропонується ціна 189 грн. за 1тис. м3 газу без ПДВ.

„Виходить так, що цих 20%, тобто 9 млн. грн. в рік, доведеться платити в Державний бюджет України”, – додав він. При цьому Ігор Марчак зауважив, що в разі несплати за газ чи оплати із запізненням ще можна вести якісь діалог з „газовиками”, що зараз робиться, то несплата ПДВ одразу спричинить блокування рахунків податковою і відповідно висмоктування всіх коштів, які поступатимуть на рахунок  МКП „Львівтеплонерего”. Це в свою чергу, за його словами,  спричинить відсутність розрахунків за газ і його відімкнення.

Як зауважив Ігор Марчак, мотивація запровадження нових цін полягає у тому, що НАК „Нафтогаз Україна” планує продавати туркменський газ, який не враховує ПДВ.

„Ми робили вже декілька звернень від МКП „Львівтеплоенрго” та від Львівського міськвиконкому до Президента України, КМУ, ВРУ, однак досі вирішення даного питання немає”, –  поінформував Ігор Марчак.
Не зважаючи на те, що попередня угода з „газовиками” не розірвана,  за словами директора МКП „Львівтеплоенерго”, вони шантажують, що відключать газ за несплату протягом січня , якщо не буде підписана нова угода.

Він також зазначив, що питання газу доводиться вирішувати  кожні 10 днів. „Кожні 10 днів ми їздимо в Київ, щоб залагодити питання з „газовиками”, щоб вони газу не відключили”, – додав Ігор Марчак.

Ігор Марчак також розповів, що є факт суттєвого зниження оплати за тепло протягом січня, і у середньому оплата по Львову становить 50%.  „У зв‘язку з тим, що немає стовідсоткової оплати мешканців за газ „тепловики” окрім оплати за енергоносії  не проводять  ніякої оплати”, – додав він. Загалом, за словами Ігоря Марчака,  заборгованість  МКП „Львівтеплоенерго” за  газ становить 12 млн. грн.

„Таким чином вчорашнє попередження про обмеження подачі газу  спричинило обмеження  подачі теплової енергії”, – зазначив він. Ігор Марчак додав, що на Львів є 10 будинків, які мають  стовідсотковий рівень розрахунків, в які гаряча вода подавалася і подається.   Як розповів директор МКП „Львівтеплоенерго”, 103 будинки ЖБК (кооперативи)  на сьогодні заборгували за теплову енергію більше 3 млн. грн., 79  відомчих будинків заборгували 3,8 млн. грн. , 20 будинків УСББ – 403 тис. грн. будинки, ЖЕКівські будинки заборгували 3,5 млн. грн.  Ігор Марчак пояснив, що ситуація з несплатою за тепло мешканцями Львова виникла через те, що були неправильні, завищені  нарахування за теплову енергію. „Як я вже говорив раніше завищені нарахування виникли через відділи субсидій, які не врахували нову систему оплати за тепло і занизили в 5 – 6 разів розмір субсидій, а також через неправильно пораховані  теплові навантаження на будинки, які здійснював проектний інститут”, – пояснив    директор МКП „Львівтеплоенерго”. При цьому Ігор Марчак пообіцяв, що розмір оплат за тепло буде перераховано з врахуванням цих моментів.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...