Головна » Інше » Шахтарі “Львіввугілля” візьмуть участь у березневій акції протесту

Шахтарі “Львіввугілля” візьмуть участь у березневій акції протесту

У всеукраїнській акції протесту шахтарів, яка розпочнеться 4 березня, візьмуть участь і гірняки холдингу „Львіввугілля”, де, ситуація із невиплатою заробітної плати є найгіршою серед вугільних холдингів, — повідомив „Контекст” голова НПГ „Львіввугілля” Михайло Шабля.

7 лютого голови Незалежних профспілок гірняків України у Донецьку прийняли постанову про початок 4 березня всеукраїнської акції протесту. Головною причиною, що зумовила НПГ вдатись до такого заходу, є питання підвищення рівня мінімальної заробітної плати, виплата заборгованостей та проведення реформ у вугільній промисловості, — розповів Михайло Шабля.

У постанові зазначається, що за рівнем та своєчасністю виплати заробітної плати гірнякам вугільна промисловість займає 18 місце. Це пов’язано із низькими цінами на вугільні продукти та недостатнім бюджетним фінансуванням. Незалежні профспілки мають намір звернутись до Президента України, Кабінету міністрів та Верховної Ради із вимогою своєчасно виплачувати шахтарям зарплату, погасити її заборгованість за попередні місяці та не допустити проведення у вугільній промисловості реформ, спрямованих на знищення галузі.

У постанові також відзначено факт побиття одного із голів незалежних профспілок України Володимира Кожуха.

Михайло Шабля зазначив, що одним із критеріїв великомасштабної акції протесту буде припинення шахтарями виконання робіт і триватиме вона до виконання владою вимог незалежних профспілок гірняків України.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...