Головна » Інше » 2002 року залучені кошти банками Львівської області зросли на 55%

2002 року залучені кошти банками Львівської області зросли на 55%

Упродовж минулого року залучені кошти банківськими установами Львівської області зросли на 55% у порівнянні з 2001 роком – до 1988,3 млн. грн., – повідомили „Контекст” в управлінні Національного банку України у Львівській області.

Як сказано у повідомленні, на прирості коштів суб’єктів господарювання та населення на рахунках в банківських установах регіону позитивно позначились стабільність національної валюти, невисокі темпи інфляції за останні роки , ріст реальної заробітної плати (за січень – листопад 2002 року приріст склав 21%) та ряд інших факторів.

Більш високими темпами за рік зростали залишки коштів на строкових рахунках – майже в 1,7 разу. Кошти на поточних рахунках збільшилися на 36,7%.

Вклади та депозити населення за минулий рік зросли в 1,7 разу і на 1 січня 2003 року становили 1378,2 млн. грн. Більшими темпами нарощувалися кошти населення у національній валюті – 72,2% (в іноземній валюті приріст склав 65,5%).

„Стабільний приріст впродовж останніх років коштів фізичних осіб свідчить про збереження та зміцнення довіри населення до банківської системи”, – зазначив Нацбанк України.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...