Головна » Інше » АУБ заступилася за “Кредит Банк (Україна)”

АУБ заступилася за “Кредит Банк (Україна)”

Президент Асоціації українських банків (АУБ) Олександр Сугоняко вважає недопустимими дії представників Державної податкової адміністрації України у Львівській області відносно АТ „Кредит Банк (Україна)”, – повідомив УНІАН з посиланням на заяву О.Сугоняко.

Як зазначено у заяві, Асоціація українських банків, ознайомившись з ситуацією, що склалася у взаємовідносинах між АТ „Кредит Банк (Україна)” і ДПА у Львівській області, змушена констатувати, що представники податкової служби „невиправдано широко розповсюдили інформацію про „виявлені” неї порушення діючого податкового законодавства в АТ „Кредит Банк (Україна)”.

За даними О.Сугоняко, Господарський суд Львівської області визнав дії банку правомірними, а податкові рішення ДПА у Львівській області відносно нарахування податку на прибуток і фінансових санкцій недійсними.

Крім того, правильність дій АТ „Кредит Банк (Україна)” підтверджена висновками спеціалістів науково-дослідного інституту фінансового права ДПАУ та Інституту держави і права Академії наук України.

За словами президента АУБ, працівники ДПА у Львівській області, поширюючи відомості відносно зловживань з боку керівників АТ „Кредит Банк (Україна)”, порушили ст.62 Конституції України, яка передбачає, що особа вважається невинною, доки її вина не буде доказана у законному порядку і встановлена звинувачувальним вироком суду.

„Створюючи через заяви у ЗМІ негативний імідж АТ „Кредит Банк (Україна)”, керівництво ДПА у Львівській області тим самим підриває ділову репутацію банку як інституту суспільної довіри. І не лише цього банку, а усієї банківської співдружності. Такі дії органу державної влади є недопустимими і розцінюються Асоціацією українських банків як спроба тиску на керівництво банку, його працівників і клієнтів”, – говориться у заяві Сугоняко.

У ній сказано, що АУБ висловлює категоричний протест з приводу протиправних дій ДПА у Львівській області як повноважного представника держави, і наполягає, щоби усі подальші дії податкових органів відносно АТ „Кредит Банк (Україна)” здійснювались виключно на основі законності і коректності, без тиску на керівництво банку, його працівників і клієнтів.

Довідка „Контексту”: „Кредит Банк (Україна)” входить до числа найбільших українських банків за капіталізацією.

Банк сьогодні нараховує 18 філій і 27 відділень у 15 областях України та АР Крим.

2002 року банк отримав 1 154 тис. грн. чистого прибутку.

66,651% акцій „Кредит Банку (Україна)” володіє Kredyt Bank S.A. (Варшава), 28,249% – ЄБРР, 5,100% – українські акціонери.

Статутний капітал банку становить 143 549 тис. грн.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...