Головна » Інше » На Львівщині збираються створити структуру, альтернативну одеському Інституту курортології, монополісту у сфері здійснення повних хіманалізів мінвод

На Львівщині збираються створити структуру, альтернативну одеському Інституту курортології, монополісту у сфері здійснення повних хіманалізів мінвод

У Львівській області збираються створити структуру, альтернативну Українському НДІ медичної реабілітації та курортології МОЗ України (Одеса), який на сьогодні є монополістом у сфері послуг зі здійснення повних хімічних аналізів мінеральних вод, для координації питань з експлуатації родовищ мінеральних вод.

Про це „Контекст-медіа” повідомив начальник відділу розвитку рекреаційних зон та курортів Управління курортів та туризму Львівської ОДА Олег Кахновець.

За його словами, Львівщина потребує, щоб така структура була розташована саме на її території. Це дозволить наповнювати місцевий бюджет і, до того ж, значно скоротить час, за який видається висновок про склад води та властивості мінеральних покладів.

„Це має бути в області”, – наголосив Олег Кахновець.

Він сказав, що для створення такої структури в області є хороша база, лабораторний і кадровий потенціал.

Нова структура, можливо, буде створена на базі одного із львівських інститутів або ж як окрема, самостійна установа.

У Львівській області (станом на травень ц.р.) існують 285 джерел та свердловин, з них 180 – джерела мінеральних вод. В області із 8 відомих типів бальнеологічних вод розвідано 7.

На території області зареєстровано 42 заводи по розливанню мінеральних вод.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...