Головна » Інше » На Львівщині хочуть створити каталог родовищ мінеральних вод

На Львівщині хочуть створити каталог родовищ мінеральних вод

Управління курортів та туризму Львівської облдержадміністрації має намір створити каталог родовищ мінеральних вод для належної експлуатації та здійснення контролю за видобуванням мінвод на території області.

Про це „Контекст-медіа” повідомила головний спеціаліст відділу розвитку рекреаційних зон та курортів Управління курортів та туризму Львівської облдержадміністрації Лариса Богінська.

„Плануємо спільно з ГП „Укргеокаптажмінвод” створити каталог гідромінеральної бази Львівської області”, – сказала вона.

Створення такого каталогу, як зазначив начальник відділу курортів Олег Кахновець, дасть можливість мати повну інформацію про мінеральні джерела та родовища на Львівщині.

Потреба у каталозі, за його словами, постала у зв’язку з порушеннями та недотриманням умов ліцензій на експлуатацію родовищ водокористувачами.

Як розповіла Лариса Богінська, у каталозі планується розробити реєстр родовищ та їхніх користувачів із зазначенням характеристик мінеральних джерел та їх лікувальних властивостей.

Питання про створення каталогу родовищ мінвод розглядатиметься цього тижня на робочій нараді у Львівській ОДА. Участь у нараді візьмуть Управління курортів та туризму, ГП „Укргеокаптажмінвод”, обласна СЕС, Управління Держнаглядохоронпраці, Управління екології та природних ресурсів.

У Львівській області (станом на травень ц.р.) існують 285 джерел та свердловин, з них 180 – джерела мінеральних вод. В області із 8 відомих типів бальнеологічних вод існують 7.

На території області зареєстровано 42 заводи по розливанню мінеральних вод.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...