Головна » Інше » Влада Львівщини попередила боржників із виплати зарплати про намір перейти від слів до санкцій

Влада Львівщини попередила боржників із виплати зарплати про намір перейти від слів до санкцій

Львівська облдержадміністрація більше не має наміру проводити засідання із підприємствами, що мають значну заборгованість по зарплаті.

Про це сьогодні на засіданні обласної комісії з питань погашення заборгованості із виплати зарплати повідомив заступник голови Львівської ОДА Степан Лукашик.

За його словами, такою є позиція нового голови облдержадміністрації Олександра Сендеги. „Це остання публічна лекція і ми більше лекцій проводити не будемо”, – сказав Степан Лукашик.
Він сказав, що ОДА попросить кожного керівника упродовж наступного тижня підготувати „конкретні графіки” погашення боргів, після чого проаналізує їх. Якщо виявиться, що вагомих доказів щодо неможливості швидкого погашення боргів те чи інше підприємство не має, „будемо застосовувати самі крайні заходи”.

„Ніхто не буде миритися з тим станом справ”, – підкреслив С.Лукашик.

Степан Лукашик нагадав, що прем’єр-міністр України Віктор Янукович, двічі перебуваючи на Львівщині, щоразу наголошував на необхідності погашення заборгованості із зарплати.

У квітні ц.р. сума заборгованості по зарплаті зменшилася на 4,9 млн. грн., або на 3,8%, і станом на 1 травня 2003 року склала 124,6 млн. грн.

Зменшилась заборгованість у більшості районів області, зокрема, у Радехівському, Пустомитівському, Яворівському і Дрогобицькому. Натомість зросла заборгованість з початку року у Бродівському – на 8,5%, Буському – 21,5%, Жовківському – 9,6%, Золочівському – 4,2%, Старосамбірському – 18,8%, Сокальському – 14,1% районах, та у містах Борислав – 10,3%, Львів – 5,4%, Дрогобич – 18,3%, Червоноград – 7,3%, Трускавець – 32%.

Серед районів та міст обласного значення станом на 1 травня 2003 р. найбільша заборгованість з виплати зарплати утворилася у Сокальському – 26,4 млн. грн. (21,2% від загальної суми боргу в області) та Миколаївському – 8,3 млн. грн. (6,7%) районах, містах Львів – 38,5 млн. грн. (30,9%), Червоноград – 14,7 млн. грн. (11,8%), Дрогобич – 7,5 млн. грн. (6,1%).

Як уже повідомлялося, найбільша сума заборгованості зарплати склалася на підприємствах промисловості – 72,8 млн. грн., або 58,4% від усієї заборгованості по області.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...