Головна » Інше » Оприлюднення зловживань зі сторони ДПА у Львівській області — в інтересах усього українського суспільства — Олег Онисько

Оприлюднення зловживань зі сторони ДПА у Львівській області — в інтересах усього українського суспільства — Олег Онисько

Оприлюднення зловживань зі сторони ДПА у Львівській області — в інтересах усього українського суспільства, і про це говори вже говорять і політики, і підприємці, і журналісти, — зазначив сьогодні на прес-конференції у приміщенні Львівської обласної спілки журналістів головний редактор „Львівської Газети” Олег Онисько.

Олег Онисько наголосив на тому, що саме журналісти мають більше можливостей донести до громадськості різного роду зловживання зі сторони фіскальних органів Львівської області. За словами Олега Ониська, компромісу у вирішенні конфлікту, який виник між „Газетою” та ДПА у Львівській області, зокрема її головою Сергієм Медведчуком, не може бути жодного. „Якщо говорити про компромісний варіант, то це може бути або корупція, тобто дача хабара, чого ми робити не хочемо, або змусити журналістів „Газети” писати те, що не відповідає дійсності, суперечить їх баченню подій”, — зазначив Олег Онисько.

Директор ТзОВ „Львівська Газета” Юрій Назарук повідомив на прес-конференції, що ДПА у Львівській області усіма своїми можливостями спробувала нарахувати „Газеті” таку суму штрафу, на підставі якої можна порушити кримінальну справу. „Нам нарахували штраф в розмірі 23 тис. грн. на основі помилкових рішень податкових інспекторів. З них — близько 17 тис. штрафу нараховано за використання „Газетою” Інтернету та телефонного зв’язку ніби-то не в господарських цілях. Але ж журналісти будь-якого виду ЗМІ не можуть працювати без цих сучасних засобів масової комунікації. І саме телефон та Інтернет є знаряддям праці кожного журналіста”, — зауважив Юрій Назарук.
8 вересня юристи ТзОВ „Львівська Газета” подали судовий позов на голову ДПА у Львівській області Сергія Медведчука.

На початку липня податкова розпочала планову перевірку „Львівської газети”. Відтак редакція газети стала заявляти, що методи, які застосовують податківці, свідчать про інші цілі, аніж звичайна документальна перевірка. Дії податківців, припускає редакція, мають під собою політичне підгрунтя, оскільки більше нагадують „тотальний пресинг на газету”.

17 липня на прес-конференції Сергій Медведчук заявив, що у податківців, які проводять планову перевірку „Львівської газети”, виникло ряд запитань, на котрі вони хочуть знайти відповіді. Перше запитання, за словами голови ДПА у Львівській області, стосується розбіжностей у заявленому і реальному тиражі газети: видання декларує наклад у 10-16 тис. примірників, хоча його реальний тираж становить усього 4 тисячі. Друге запитання податківців, за словами С.Медведчука, стосується принципу розміщення реклами у „Львівській газеті”: „коли підприємство… заключає угоду буцімто на дачу реклами в засобі масової інформації (на) 15 чи 20 тисяч (гривень). По закінченні угоди змінюється термін угоди і 95% дається пільга на цю рекламу”. Питання у податківців викликає також фінансовий стан газети. Сергій Медведчук говорить, що упродовж року діяльності „Львівська газета” працювала збитково, однак щойно на ній розпочалася податкова перевірка – стала прибутковою.
21 липня Львівська газета оприлюднила заяву, у який зазначила, що „заяви голови ДПА у Львівській області” Сергія Медведчука щодо „Львівської газети” не відповідають дійсності.

„Львівська газета” виходить у Львові з 16 вересня 2002 року. Розповсюджується також в Івано-Франківській області та Києві.

Засновниками газети є львівські бізнесмени Маркіян Іващишин та Ярослав Рущишин (швейне підприємство „Троттола”, мережа магазинів одягу під ТМ „Сенсус”). Обидва вважаються наближеними до блоку „Наша Україна”.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...