Головна » Інше » За день вірусом Sobig. F інфікується 17 тис. комп’ютерів — Уарнет

За день вірусом Sobig. F інфікується 17 тис. комп’ютерів — Уарнет

За день вірусом Sobig інфікується понад 17 тисяч комп’ютерів, — повідомив „Контекст-медіа” головний інженер компанії „Уарнет” Олесь Гірняк, посилаючись на статистику по компанії.

За його словами, 4 вересня, згідно з обчисленнями, проведеними на електронних поштових скринях користувачів „Уарнет”, було інфіковано 17 923 комп’ютери, з них 17 616 — вірусом Sobig. F.

Вірус-черв’як Sobig. F поширюється через Інтернет у вигляді прикріплених до заражених листів файлів. В листах вірус активізується лише якщо користувач сам запускає заражений файл. При цьому, вірус інсталює себе в систему і поширює себе далі. При інсталяції вірус копіює себе з ім’ям winppr32.exe в каталог Windows і реєструє цей файл в ключах автозапуску системного реєстру. Вірус шукає такі файли — *.TXT, *.EML, *.HTML, *.HTM, *.DBX, *.WAB, *.MHT, *.HLP у всіх каталогах на доступних локальних дисках, виділяє з них рядки, які є адресами електронної пошти і розсилає по цих адресах інфікований лист. Вірус перебирає всі можливі ресурси мережі (інші комп’ютери в мережі) і копіює себе в них і випадковим ім’ям і розширенням ЕХЕ.

Вірус повністю працездатний тільки в тому випадку якщо дата на інфікованому комп’ютері є меншою за 10 вересня 2003 року.

За словами Олеся Гірняка, найбільш вдалий час для поширення вірусу є час коли в Сполучених Штатах Америки громадяни активно починають переглядати свої e-mail.

„Уарнет” (Науково-телекомунікаційний центр „Українська академічна і дослідницька мережа” ІФКС НАН України) працює на ринку інформаційних технологій з 1993 року.

Компанія першою побудувала у Львові прямий супутниковий канал доступу до глобальних інформаційних мереж Інтернет.

На сьогодні мережа „Уарнет” охоплює Західну Україну і Київ.

Основними напрямками діяльності „Уарнету” є підключення до мережі Інтернет в режимах „комутованої лінії”, „виділеної лінії” та „радіо-каналу”, дизайн і підтримка Web-сторінок, Web-хостінг, обслуговування географічної зони .lviv.ua з реєстрацією доменів третього рівня, а також реєстрація доменних імен в зоні .ua та .com.ua.

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...