Головна » Інше » Верховна Рада має втрутитися в питання про долю української газотранспортної системи — Олекса Гудима

Верховна Рада має втрутитися в питання про долю української газотранспортної системи — Олекса Гудима

“Уряд, проводячи переговори про долю української ГТС, всі свої дії приховує за якоюсь завісою таємничості. Тому Верховна Рада має втрутитися в питання, яке є стратегічним для нашої економіки”, — переконаний народний депутат України, голова підкомітету з питань газової промисловості Комітету з питань паливно-енергетичного комплексу та ядерної безпеки Верховної Ради України, голова ЛОО УНП Олекса Гудима, повідомляє прес-служба ЛОО УНП.

“Парламент прийняв рішення заслухати уряд, щоб той відзвітував перед Верховною Радою, що було зроблено впродовж півтора року з моменту підписання угод у Санкт-Петеребурзі між Президентами України Л.Кучмою, Росії В.Путіним та канцлером Німеччини Г.Шрьодером”, – зазначив Олекса Гудима, коментуючи сьогоднішнє рішення про затвердження Проекту постанови щодо проведення в листопаді Дня Уряду з питання “Про Концепцію міжнародного консорціуму управління та розвитку газотранспортної системи України”. На його думку, за цей час “уряд мав розробити Концепцію консорціуму і подати всі економічні розрахунки”.

“Якби до консорціуму була задіяна Німеччина, то вже давно були б зроблені економічні викладки, а переговори проходили більш прозоріше, так як Німеччина не звикла працювати в режимі, коли щось робиться під сукном”, – зауважив народний депутат.

“Враховуючи той факт, що участь Німеччини не входить в інтереси Росії, я не виключаю, що російське лобі в українському парламенті готується до гарячої дискусії навколо питання про долю української ГТС”, – прогнозує Олекса Гудима.

“Ситуація, яка склалася із міжнародним консорціумом з управління та розвитку нашої газотранспортної системи, подібна до ситуації із питанням про вступ до ЄЕП, де Росія займає дуже агресивну позицію щодо України”, – вважає народний депутат, вбачаючи в цьому “чітко визначену російську стратегію”.

“Фракція “Наша Україна” і надалі буде активно відстоювати інтереси України в таких стратегічних питаннях, як створення міжнародного консорціуму, вступу до ЄЕП, виключно з урахуванням українських інтересів”, – заявив Олекса Гудима.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...