Головна » Інше » За 8 місяців „Західенерго” виконало графік погашення боргів 1999-2002 років на 31,3% — „Нафтогаз України”

За 8 місяців „Західенерго” виконало графік погашення боргів 1999-2002 років на 31,3% — „Нафтогаз України”

За січень-вересень цього року енергогенеруюча компанія „Західенерго” (Львів) виконала графік погашення боргів 1999-2002 років за спожитий природний газ на 31,3%, сплативши близько 9 млн. грн. з 28,8 млн., що підлягали сплаті.

Про це „Контекст-медіа” повідомив прес-центр НАК „Нафтогаз України”.

Водночас прес-центр інформує, що ВАТ „Донбасенерго” за цей же період виконало графік на 7%, сплативши 800 тис. грн. із запланованих 11,38 млн.

Загальний рівень виконання угод з реструктуризації боргів по підприємствах Мінпаливенерго, згідно з повідомленням „Нафтогазу України”, склав 60,3%, а заборгованість за цими угодами сягає 25,6 млн. грн. „Угоди щодо реструктуризації заборгованості попередніх умов енергетиками… не виконуються”, — констатує НАК.

Нагадаємо, 1 вересня прес-центр ДК „Газ України” заявив, що від цього дня компанія припиняє постачання природного газу ВАТ „Західенерго”, ВАТ „Донбасенерго” та ВАТ „Центренерго” у зв’язку з невиконанням цими компаніями зобов’язань з розрахунків за спожитий газ. Відновити газопостачання боржників „Газ України” обіцяв лише після того, як вони повністю погасять заборгованість за поточний рік.

3 вересня агентству в „Західенерго” повідомили, що компанія сплатила „Газу України” 3 млн. грн. із загальної суми боргу, накопиченого нею за спожитий природний газ з початку року (27 млн. грн.). Постачання газу „Західенерго” не припинялося.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...