Головна » Інше » 2002 року на Більче-Волицькому газосховищі було зібрано рекордну кількість газу — головний інженер

2002 року на Більче-Волицькому газосховищі було зібрано рекордну кількість газу — головний інженер

„Минулого року на Більче-Волицькому газосховищі було зібрано рекордну кількість газу — 10 млрд. кубометрів, таку ж, яку було зібрано за всі роки незалежності”, — повідомив „Контекст-медіа” головний інженер Стрийського виробничого управління зберігання газу (ВУПЗГ) Зіновій Андріїв.

Поточного року, за його словами, показники збору газу уже зменшилися на 1,5 млрд. куб. М від запланованого. Частково, пояснює він, це пов’язано з проведеними роботами з модернізації газосховища. Так, у цеху №1 було замінено 8 газоперекочуючих агрегатів (на загальну суму 20 млн. грн.) та старі установки осушки газу на нові волгоградського виробництва.

Зіновій Андріїв зазначив, що цього року ще планується оновити дожимну станцію „Більче-Волиця”.
Як повідомляло агентство, „Львівтрансгаз” розробив проект удосконалення осушки газу на Більче-Волицькому ПСГ, що дозволить постачати на український кордон газ, який повністю відповідає європейським вимогам.

Більче-Воличьке ПСГ, що входить до складу управління магістральних газопроводів „Львівтрансгаз”, є найбільшим в Європі з активною ємністю 19 млрд. кубометрів газу.

В експлуатації „Львівтрансгазу” перебувають ПСГ, місткість яких складає 25 млрд. куб. м природного газу. За 2002 рік управління закачало у газосховища 27,3 млрд. кубометрів газу, на 42% більше, аніж за 2001 р. Закладка газу у ПСГ за минулий рік збільшилася у порівнянні з попереднім на 139% — до 12,6 млрд. куб. м.

Виручка „Львівтрансгазу” від транспортування природного газу через територію України склала 125 990,2 тис. грн., за послуги по підземному зберіганню газу — 77 034,7 тис. грн.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...