Головна » Інше » Сирія зацікавилася львівськими ізоляторами

Сирія зацікавилася львівськими ізоляторами

Продукція Львівської ізоляторної компанії викликала зацікавлення у „власників сирійського капіталу”, — повідомив „Контекст-медіа” начальник Головного управління промислової політики Львівської облдержадміністрації Ростислав Сорока.

„Є зацікавлення сирійців в ізоляторах, які використовуються на лініях в електропередачах”, — сказав він.

За його словами, під час ІІІ Економічного форуму, який має відбутися у Львові 2-4 жовтня, планується зустріч керівництва ізоляторного заводу з Послом Сирії в Україні, на котрій, можливо, буде укладено протокол про наміри співпраці між вітчизняним виробником і сирійським споживачем.
Ростислав Сорока додав, що з сирійцями зараз ведеться активна співпраця у сфері постачання продукції машинобудівних підприємств Львівської області для потреб паливно-енергетичного комплексу Сирії.

Зокрема, уже укладено угоду з Дрогобицьким долотним заводом та Бориславським ливарно-механічним заводом для постачання у Сирію обладнання для будівництва, експлуатації та обслуговування нафтогазопроводів. Йдеться про бурові долота, які використовуються для буріння водоносних свердловин і нафтовидобутку. Як зазначив Р.Сорока, поставка продукції згідно з цими угодами здійснюється по мірі потреби.

Начальник Головного управління промполітики ЛОДА повідомив також, що зараз проводиться опрацювання можливості постачання у Сирію автокранів ВАТ „Дрогобицький автокрановий завод”.
„Співпраця із Сирією є елементом стратегії нашого регіону”, — підсумував Р.Сорока.

Як повідомляло агентство, 3 вересня ЗАТ „Львівський ізоляторний завод” відвідав з ознайомчим візитом голова Львівської облдержадміністрації Олександр Сендега. Під час зустрічі з ним президент компанії Андрій Іонов повідомив, що обсяг реалізованої продукції Львівського ізоляторного за І півріччя 2003 року склав 10 645,7 тис. грн., з яких 3 383,1 тис. грн. — експортні операції.

Львівський ізоляторний завод заснований у 1965 році як дослідне виробництво, проте дуже скоро став одним із основних постачальників підвісних та штирьових скляних ізоляторів для всіх діючих ЛЕП.

Основними споживачами продукції ВАТ „ЛІЗ” на сьогодні є ДП „Укренерго”. Ізолятори львівського виробництва експортуються в Росію, Казахстан, Туркменістан, Польщу, Болгарію, Швейцарію, В’єтнам, Афганістан, Ліван, Швецію, Фінляндію, Норвегію.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...