Головна » Інше » У жовтні до Львова прибуде наглядова місія Світового банку

У жовтні до Львова прибуде наглядова місія Світового банку

„У жовтні до Львова прибуде наглядова місія Світового банку в Україні, яка буде цікавитися станом справ по реалізації проекту водопостачання у місті”, — повідомив „Контекст-медіа” координатор проекту покращення водопостачання у Львові з боку Світового банку Ігор Корабльов.
Це регулярна місія, вона провадиться кожні шість місяців, щоб комплексно побачити, що зараз робиться по проекту, — пояснив Ігор Корабльов.

Ігор Корабльов не чув, що у Львові склалася якась надзвичайна ситуація і що Світовий банк розглядає питання про санкції або припинення надання кредиту. „Аварійної ситуації я не бачу, — сказав Ігор Корабльов. — Банку відомо, що фінансовий стан ”Львівводоканалу” є тяжкий. Ми знаємо, що і місто, і уряд вирішують це питання, багато вживають заходів по зниженню заборгованості підприємства. Це питання буде розглядатися наглядовою місією, але це не є щось нове”.

Ігор Корабльов також підтвердив, що народні депутати зі Львова дзвонили у представництво Світового Банку у Києві і просили організувати зустріч із членами наглядової місії. „Ми завжди погоджуємося на такі зустрічі і не тільки з депутатами, але й із громадськістю. Як правило, члени наглядової місії завжди проводять такі зустрічі. У цьому немає нічого екстраординарного”, — вважає Ігор Корабльов.

Щодо впровадження проекту покращення водопостачання у Львові, то справи розвиваються нормально, згідно плану, — зазначив Ігор Корабльов. „Була затримка з боку Міністерства фінансів щодо відкриття рахунку, однак сподіваюся, що на цьому або на початку наступного тижня це питання буде вирішено”, — запевнив Ігор Корабльов.

1 вересня депутат Львівської міської ради, голова ЛМО УНП Юрій Кужелю на прес-конференції заявив, що МКП „Львівводоканал” загрожує банкрутство, адже стан справ на підприємстві незадовільний, внаслідок чого Світовий Банк не поспішає з наданням позики підприємству. Зі свого боку „Львівводоканал” запевнив, що ніяких проблем з реалізацією проекту не існує.

6 вересня на зустрічі народних депутатів України Олекси Гудими, Тараса Стецьківа, депутатів Львівської міської ради Юрія Кужелюка, Богдана Бедрила з першим заступником міського голови Львова Василем Кравцівим та директором ЛМКП “Львівводоканал” Василем Склярським було досягнуто домовленість про координацію зусиль депутатів різних рівнів та виконавчої влади м. Львова щодо реалізації проекту кредиту Світового Банку та стабілізації фінансового стану ЛМКП “Львівводоканал”. Тоді ж прес-служба УНП повідомила, що народні депутати України від Львова проведуть найближчим часом спеціальні консультації з даного питання з представниками місії Світового Банку в Україні.

Загальний бюджет проекту покращення водопостачання у Львові становить 40 млн. дол. США. Ця сума включає в себе 24 млн. дол. з коштів позики Світового Банку, 48 млн. шведських крон (5 млн. дол. США) з коштів ґранту шведського Агентства міжнародного розвитку і 10-12 млн. дол. місцевого співфінансування. Планується, що до кінця цього року буде витрачено орієнтовно 4-5 млн. дол. Першими заходами є реконструкція насосних станцій (для зменшення енергоспоживання). Паралельно йтиме заміна трубопроводів, які зараз перебувають у критичному стані, а також вдосконалюватиметься система зонування міста. 22 листопада 2002 року депутати Верховної Ради України ратифікували Угоду про надання гранту у розмірі 48 млн. шведських крон між урядом Швеції та урядом України на реконструкцію системи водопостачання у Львові. 28 листопада 2002 року депутати Верховної ради України проголосували за надання Львову позики Світового банку на реконструкцію системи водопостачання у Львові.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...