Головна » Інше » Зовнішньоторговельний оборот Львівської області з Польщею з початку року зріс на 12% — до 117 млн. дол.

Зовнішньоторговельний оборот Львівської області з Польщею з початку року зріс на 12% — до 117 млн. дол.

Зовнішньоторговельний оборот Львівської області з Республікою Польща з початку 2003 року зріс на 12% і склав 117 млн. дол., — повідомив голова Львівської облдержадміністрації Олександр Сендега на презентації Львівської області на ХІІІ Економічному форумі у м.Криниця Гурська (Польща).

За інформацією прес-служби Львівської ОДА, на презентації Олександр Сендега розповів також, що на території області функціонує 350 підприємств з польським капіталом, тобто кожне третє підприємство, створене за участю іноземного капіталу — українсько-польське.

Крім цього, О.Сендега повідомив, що загальний обсяг польських інвестицій у Львівщину складає 53 млн. дол. З них більше 20 млн. дол. вкладено у розвиток банківської системи, а 10 млн. дол. інвестовано у розвиток підприємств „Кроно-Львів” та „Укр-Пак”, які „стали лідерами виробництва в Україні”.

У ході презентації голова ЛОДА наголосив, що у зв’язку з впровадженням нових правил перетину українсько–польського кордону з 1 жовтня цього року Генеральне консульство у Львові вже розпочало видачу віз громадянам України.

Він відзначив „хороші ділові стосунки”, які склалися у Львівщини з найближчим польським сусідом — Підкарпатським воєводством.

„У результаті багаторічних ділових контактів і добросусідських відносин підписано 30 документів про співпрацю з польськими партнерами. Укладені угоди про співпрацю між окремими містами, практикуються спільні сесії рад прикордонних районів, селищ і міст. Лише за останній рік 12 наших спільних проектів з прикордонного співробітництва отримали гранти міжнародних фінансових організацій. Ці проекти спрямовані у першу чергу на розвиток бізнесу та підприємницької діяльності, розбудову прикордонної інфраструктури на рівні сучасних європейських зразків. Ставимо перед собою завдання розширити міжрегіональну співпрацю з Любінським, Малопольським, Мазовецьким та Сілезьким воєводствами. Це позитивно впливатиме на параметри зовнішньоекономічної діяльності”, — сказав Олександ Сендега, презентуючи Львівську область на Економічному форумі у Криниці.

ХІІІ Економічний форум у Криниці Гурській відбувався з 4 по 5 вересня.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...