Головна » Інше » У Львові розроблено нові схеми руху транспорту у зв‘язку із закриттям пр. Свободи у недільні та святкові дні

У Львові розроблено нові схеми руху транспорту у зв‘язку із закриттям пр. Свободи у недільні та святкові дні

На виконання рішення Львівського міськвиконкому від 20 червня про закриття центральної частини міста Львова у недільні та святкові дні, спільно з працівниками ДАІ міста Львова опрацьовані нові схеми об‘їзду пр. Свободи, — повідомив сьогодні на прес-конференції начальник управління транспорту і зв‘язку Львівської міськради Ярослав Вовчак.

Нові схеми руху вже роздані перевізникам. Вони вступлять в дію вже 12 липня.
Виняток становлять трамваї, аварійний транспорт.

У недільні та святкові дні об‘їзд буде здійснюватися по так званому малому кільцю № З: вул. Личаківської та вул. Зеленої — по вул. Підвальній; з пр. Чорновола до вул. Стрийської через вулицю Гоголя, а з вул. Городоцької по вул. Богдана Лепкого – вул. Університетській, вул. Словацького. Об‘їзди будуть здійснюватися в односторонньому русі.

„Ми за два дні напрацювали нову схему організацію руху у вузьких місцях”, — зазначив Ярослав Вовчак. При цьому об‘їзне кільце довкола центральної частини міста було напрацьовано ще раніше.
Сьогодні-завтра у Львові будуть виставлені відповідні дорожні знаки.

Ярослав Вовчак не гарантував, що внаслідок нової схеми руху транспорту у вихідні дні не створяться дорожні корки, оскільки досі немає чіткої науково обґрунтованої оцінки пропускної здатності вулиць. Ярослава Вовчак повідомив, що з міського бюджету виділені кошти, щоб зробити необхідні обстеження доріг Львова. „Вже наступного року ми матимемо чітку картину пропускної здатності доріг”, — додав він.

Начальник відділу торгівлі Львівської міськради Михайло Задорожний розповів, що сьогодні у Львівській міськраді відбулася нарада з 80-ма керівниками підприємств торгівлі, громадського харчування, побуту, які знаходяться у центральній частині міста. З ними була проведена роз‘яснювальна робота з приводу того, як проводити завіз продуктів харчування, товарів широкого вжитку та промислового призначення. У результаті обговорення підприємці прийшли до висновку, що до 8.00 у недільні та святкові дні вони встигнуть завезти як хлібобулочні вироби, так і молочнокислу продукцію. Промислову групу товарів, за словами Михайла Задорожного, можна завезти і раніше.

Заступник голови депутатської комісії Львівської міськради з питань інженерного господарства, транспорту та зв‘язку Роман Лобода назвав прийняте рішення про закриття центральної частини міста правильним. „Це є один з етапів загальної комплексної програми, яка розробляється науковцями спільно з громадськістю нашого міста”, — додав він. Єдиною проблемою Роман Лобода бачить в тому, що досі не досліджена пропускна здатність вулиць міста Львова. Він також повідомив, що внаслідок даного рішення виконкому, 60% маршрутів повинні змінити схему руху транспорту.

Представник ДАІ міста Львова Адам Мачита назвав нову схему руху транспорту недосконалою. За його словами, тільки, щоб вирівняти рух по вул. Лепкого, Університетський, Коперніка, Словацького необхідно 6 світлофорів, на встановлення яких немає коштів. Регулювання руху відбувається лише за рахунок дорожніх знаків. У недільні та святкові дні регулювати рух транспорту у центральній частині міста будуть працівники ДАІ.

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...