Головна » Інше » Технічний комітет UCTE/Україна позитивно оцінив пробну роботу „Бурштинського енергоострова” у паралельному режимі з європейською енергосистемою

Технічний комітет UCTE/Україна позитивно оцінив пробну роботу „Бурштинського енергоострова” у паралельному режимі з європейською енергосистемою

Технічний комітет UCTE/Україна дав позитивну оцінку пробній роботі „острова Бурштинської ТЕС” у паралельному режимі з європейською енергосистемою UCTE на сьогоднішньому засіданні у Львові, – повідомив „Контекст-медіа” заступник голови Львівської облдержадміністрації Ігор Маковецький.

„Практично жодних серйозних зауважень не було”, – зазначив він.

Остаточне рішення щодо переходу „Бурштинського енергоострова” на сталу паралельну роботу із європейською енергосистемою, за словами Ігоря Маковецького, буде прийняте на конференції UCTE у вересні цього року. Місце проведення конференції ще точно не відоме. Можливо, вона відбудеться у Парижі або ж Лондоні, припустив заступник голови Львівської ОДА.

Пробну роботу у паралельному режимі з UCTE „Острів Бурштинської ТЕС” розпочав 1 липня 2002 року. До того – з 6 по 20 квітня – він пропрацював з енергосистемою CENTRАL/UCTE у тестовому режимі.
„Острів Бурштинської ТЕС” (Бурштинська ТЕС входить до складу ВАТ „Західенерго”) охоплює територію Закарпатської, частини Львівської та Івано-Франківської областей загальною площею 27 тис. кв км з населенням понад 3 млн. осіб.

Максимум власного споживання „острова” складає 1000-1050 МВт. Покриття навантаження здійснюється Бурштинською ТЕС (1600), Калуською ТЕЦ (100) та Теребля-Рікською ГЕС (27). Експортний потенціал „острова” складає до 600 МВт.

„Бурштинський острів”, по суті, являє собою вузол, в якому з’єднуються зовнішні електричні зв’язки – з Угорщиною (одна ЛЕП 750 кВ, одна ЛЕП 400 кВ, дві ЛЕП 220 кВ), зі Словаччиною (одна ЛЕП 400 кВ) та з Румунією (одна ЛЕП 400 кВ). Зазначені зв’язки за своєю потужністю набагато перевищують існуючі експортні можливості „острова”.

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...