Головна » Інше » У Львові відбувається засідання щодо підсумків пробної роботи „Бурштинського енергоострова” у паралельному режимі з європейською енергосистемою

У Львові відбувається засідання щодо підсумків пробної роботи „Бурштинського енергоострова” у паралельному режимі з європейською енергосистемою

Сьогодні у Львові відбувається засідання Технічного комітету UCTE/Україна щодо підсумків пробної роботи „Острова Бурштинської ТЕС” у паралельному режимі з європейською енергосистемою.

Про це сказано у повідомленні прес-служби міністра палива та енергетики України Сергія Єрмілова, текст якого є у „Контекст-медіа”.

У засіданні, згідно з повідомленням, беруть участь Сергій Єрмілов, президент Технічного комітету UCTE/Україна Ірик Радзьо (Польща), голова Національної комісії з регулювання електроенергетики (НКРЕ) Юрій Продан, директор НЕК „Укренерго” Володимир Лучніков, директор державного підприємства „Укрінтеренерго” Андрій Ткаченко, представники 20 європейських країн, які входять до UCTE.

За результатами засідання має бути прийняте остаточне рішення про приєднання „Бурштинського енергоострова” до синхронної мережі UCTE у режимі постійної експлуатації. Звіт про оцінку проведення випробувальної експлуатації буде надано на розгляд Керуючого Комітету UCTE.

Як зазначає прес-служба міністра енергетики, попередні підсумки паралельної роботи дають підстави сподіватися на її позитивну оцінку Керуючого комітетом UCTE.

Пробну роботу у паралельному режимі з UCTE „Острів Бурштинської ТЕС” розпочав 1 липня 2002 року. До того – з 6 по 20 квітня – він пропрацював з енергосистемою CENTRАL/UCTE у тестовому режимі.

„Острів Бурштинської ТЕС” (Бурштинська ТЕС входить до складу ВАТ „Західенерго”) охоплює територію Закарпатської, частини Львівської та Івано-Франківської областей загальною площею 27 тис. кв км з населенням понад 3 млн. осіб.

Максимум власного споживання „острова” складає 1000-1050 МВт. Покриття навантаження здійснюється Бурштинською ТЕС (1600), Калуською ТЕЦ (100) та Теребля-Рікською ГЕС (27). Експортний потенціал „острова” складає до 600 МВт.

„Бурштинський острів”, по суті, являє собою вузол, в якому з’єднуються зовнішні електричні зв’язки – з Угорщиною (одна ЛЕП 750 кВ, одна ЛЕП 400 кВ, дві ЛЕП 220 кВ), зі Словаччиною (одна ЛЕП 400 кВ) та з Румунією (одна ЛЕП 400 кВ). Зазначені зв’язки за своєю потужністю набагато перевищують існуючі експортні можливості „острова”.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...