Головна » Інше » У 2003 році українські ювелірні підприємства перероблять максимум 6 тонн золота – прогноз виробника

У 2003 році українські ювелірні підприємства перероблять максимум 6 тонн золота – прогноз виробника

У 2003 році українські підприємства, що займаються випуском ювелірних виробів, реально зможуть переробити максимум 6-7 тонн золота, – спрогнозував у розмові з „Контекст-медіа” помічник директора ДП „Львівський державний ювелірний завод” з фінансово-економічних питань Олександр Ніколайчук.

За його оцінками, Львівський ювелірний завод цього року переробить приблизно 1,5 тонни золота, на Київському ювелірному заводі обсяг переробки може скласти 3 тонн, ще близько 1 тонни переробить ювелірний завод в Одесі.

Таким чином, оприлюднений у пресі прогноз Державної пробірної служби, згідно з яким цього року українські ювелірні підприємства виготовлять прикрас із 18 тонн золота, на думку Олександра Ніколайчука, є значно завищеним і викликає запитання щодо походження орієнтовно 12 тонн золота, яких наші підприємства переробити ніяк не спроможні.

О.Ніколайчук припускає, що ці 12 тонн становитиме контрабандний імпорт, в тому числі низькопробних виробів з Туреччини, які клеймуватимуться в Україні і видаватимуться, таким чином, за вітчизняну продукцію.

В Україні працюють три ювелірні заводи – у Львові, Києві та Одесі.

ДП „Львівський державний ювелірний завод” – єдине в Україні державне підприємство, що спеціалізується на випуску виробів з дорогоцінних та недорогоцінних металів. Колекція ювелірних виробів підприємства сьогодні нараховує близько 1500 ювелірних прикрас.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...