Головна » Інше » У Львові розпочалось формування первинного ринку землі – В.Лозинський

У Львові розпочалось формування первинного ринку землі – В.Лозинський

„У Львові розпочалось формування первинного ринку землі” – заявив сьогодні на прес-конференції з приводу проведення 4 липня земельного аукціону заступник міського голови Василь Лозинський.

Він наголосив, що ціна викупу земельних ділянок приблизно відповідає цінам, які, за інформацією міської ради, склались на вторинному ринку – орієнтовно 7 тис. дол. за ар.

Угода на купівлю ділянки з аукціону, згідно положенню про аукціони, має бути укладена протягом 10 днів. Ще 30 днів дається на оплату вартості ділянки.

Надалі вся вільна земля у Львові реалізовуватиметься шляхом аукціону. Крім того підприємства, які мають нерухомість у Львові, можуть викуповувати земельні ділянки, на яких вони знаходиться. Таким чином вже реалізовано 15 ділянок на загальну суму близько 2 млн. грн. Середня ціна ділянки при викупі становить 70-80 грн. за квадратний метр.

Ще одним способом землекористування є оренда. Василь Лозинський поскаржився журналістам, що деякі підприємства, які мають право на оренду, не поспішають оформляти документів, зволікаючи тим самим зі сплатою оренди. Такі ділянки вилучатимуться без права подальшого користування – попередив Василь Лозинський. Зараз готується рішення виконкому по сприянню у зборі коштів за оренду землі.

Всього у Львові є близько 40 000 землекористувачів.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...