Головна » Інше » Генеральна Прокуратура повинна розслідувати напад на редакцію “Молодої Галичини” — Микола Томенко

Генеральна Прокуратура повинна розслідувати напад на редакцію “Молодої Галичини” — Микола Томенко

Голова Комітету Верховної Ради України з питань свободи слова та інформації Микола Томенко підготував депутатський запит на ім‘я Генерального Прокурора України Святослава Піскуна щодо розслідування обставин нападу, здійсненого на редакцію львівської газети “Молода Галичина”, — повідомила прес-служба народного депутата.

У депутатському запиті відзначається, що протягом вересня різко почастішали випадки нападів на журналістів в Україні. Так, нещодавно було здійснено напади на шеф-редактора сумської газети “Данкор” Ігора Даниленка, у Кіровограді – здійснено напад на головного редактора суспільно-політичних програм обласної ТРК Володимира Мощинського.

У запиті також відзначається необхідність вивчити обставини цих нападів і притягти винних до відповідальності.

3 жовтня група невідомих в респіраторних масках напали на приміщення редакції газети „Молода Галичина”. Редакція газети не відкидає, що цей напад пов’язаний з рядом публікацій на її сторінках, в яких критикується голова Львівьскої облради Михайло Сендак та діяльність блоку „Наша Україна” на Львівщині.

Засновником газети „Молода Галича” є первинна журналістська організація. Як вважають експерти, газета наближена до середовища СДПУ(О).

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...