Головна » Інше » Більшість голосів у комітеті кредиторів Львівського заводоуправління будматеріалів перейшло до Пенсійного фонду

Більшість голосів у комітеті кредиторів Львівського заводоуправління будматеріалів перейшло до Пенсійного фонду

Більшість голосів у комітеті кредиторів ВАТ „Львівське заводоуправління будівельних матеріалів” (ЛЗУБМ) перейшло до Пенсійного фонду.

Сьогодні на зборах комітету представники Пенсійного фонду Галицького району Львова представили ухвалу Господарського суду Львівської області від 21 листопада 2002 року, згідно з якою їхні кредиторські вимоги до ЛЗУБМ зростають із орієнтовно 385 тис. до 477 тис. гривень, а відтак і їхня кількість голосів у комітеті кредиторів підприємства становить тепер уже не 385, а 477.

Враховуючи, що Пенсійному фонду Личаківського району Львова належить ще 43 голоси, сумарна кількість голосів Пенсійного фонду у комітеті кредиторів Львівського заводоуправління будматеріалів складає тепер 520.

Кількість голосів Державної податкової інспекції Галицького району Львова у комітеті — 447.
Попри те, що Пенсійний фонд отримав більшість у комітеті, він усе ж не заперечив, щоб головою комітету залишалися податківці.

Те, що ухвала суду про збільшення кількості кредиторських вимог Пенсійного фонду Галицького району від 21 листопада минулого року представлена щойно тепер, пенсійники пояснили тим, що вони тільки тепер добилися її від суду.

До комітету кредиторів Львівського заводоуправління будматеріалів входять 3 особи — ДПІ Галицького району Львова, Пенсійний фонд Галицького району Львова і Пенсійний фонд Личаківського району Львова.

Кредиторські вимоги до ЛЗУБМ загалом складають біля 2 млн. грн. У підприємства 14 кредиторів.
3 жовтня на зборах комітету кредиторів ЛЗУБМ уповноважений Пенсійного фонду Галицького району Львова заявив, що у Фонду є рішення суду, за яким ДПІ Галицького району Львова уже не має більшості голосів у комітеті. Однак представити його комітету представник Фонду не зміг.

Як повідомляло агентство, інвестор Львівського заводоуправління будматеріалів — ДП „Добромиль-Київ”, — який виконує план санації підприємства та інвестував у нього 578 тис. грн., вважає, що податкова хоче ліквідувати ЛЗУБМ. З цією метою, як повідомив адвокат „Добромиль-Київ” Руслан Сидорович, податкова, володіючи більшістю голосів у комітеті кредиторів, хоче змінити керівника санації ЛЗУБМ, щоб у перспективі розпочати процедуру ліквідації підприємства.

Львівська ОДА виступає проти ліквідації Львівського заводоуправління будматеріалів. На думку начальника управління з питань державних корпоративних прав облдержадміністрації Михайла Галайка, податківці, цілком можливо, хочуть ліквідувати ЛЗУБМ для того, щоб „очистити територію” для іншого власника.

Головою спостережної ради „Добромиль-Київ” є Олексій Івченко, народний депутат України, голова Конгресу Українських Націоналістів.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...