Головна » Інше » Міській голова не сприяє продажу землі під існуючими об’єктами нерухомості – Володимир Заболотовський

Міській голова не сприяє продажу землі під існуючими об’єктами нерухомості – Володимир Заболотовський

„Міській голова Львова Любомир Буняк не сприяє продажу землі під існуючими об’єктами нерухомості, наполягаючи на продажі вільних земельних ділянок”, — заявив сьогодні на прес-конференції депутат Львівської міської ради Володимир Заболотовський.

Володимир Заболотовський вважає, що така політика не є далекоглядною, оскільки в силу компактності Львова вільних земельних ділянок є небагато. Проте є чимало землі, яку б могли викупити власники будівель, які на них знаходяться.

До того ж у депутатів Львівської міської ради є чимало запитань до діяльності як управління природних ресурсів та землекористування, так і до управління капітального будівництва Львівського міськвиконкому. Зокрема, управління земельних ресурсів не погоджується на приватизацію земельних ділянок, які є в користуванні громадян, натомість пропонуючи їм оренду цих земельних ділянок.

Щодо управління капітального будівництва, то у депутатів більш ніж достатньо запитань до керівництва цього управління. Зокрема, за словами Володимира Заболотовського, управління капітального будівництва дозволяє собі без рішення Львівської міської ради роздавати ділянки під житлове будівництво, особливо на Сихові, тим самим „закладаючи наступну бомбу, яка вистрілить”. Володимир Заболотовський підкреслив, що управління капітального будівництва не має таких повноважень.

За словами голови постійної депутатської комісії муніципальних ресурсів, торгівлі та побуту Василя Трача, управління капітального будівництва ігнорує статтю 5 „Основних вимог до містобудівної діяльності”, яка передбачає інформування через засоби масової інформації громадян про плани перспективного розвитку територій та розміщення важливих містобудівних об’єктів. Він нагадав, що така політика вже призводила до конфліктів з мешканцями вулиці Зубрівської – їхні інтереси у Львівській міській раді якраз представляє Василь Трач.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...