Головна » Інше » М.ЯНКІВ ЗУСТРІВСЯ З ДЕЛЕГАЦІЄЮ DFID СТОСОВНО РОЗРОБКИ РЕГІОНАЛЬНОЇ СТРАТЕГІЇ

М.ЯНКІВ ЗУСТРІВСЯ З ДЕЛЕГАЦІЄЮ DFID СТОСОВНО РОЗРОБКИ РЕГІОНАЛЬНОЇ СТРАТЕГІЇ

Голова Львівської облдержадміністрації Мирон Янків 10 січня зустрівся з делегацією Міністерства Великобританії з питань міжнародного розвитку (DFID) стосовно розробки стратегії соціально-економічного розвитку Львівської області.

„Для нас це надзвичайно важливий проект”, – підкреслив на початку зустрічі Мирон Янків.

„Регіональні аспекти розвитку є важливими для всіх областей і, зокрема, для нашої. Минулого року в нас відпрацьовувалися всі елементи регіонального розвитку, але ми б хотіли підсилити аспект регіонального розвитку в контексті вступу Польщі, а також інших сусідніх держав – Словаччини, Чехії, країн Балтії – в ЄС”, – сказав він.

Голова Львівської ОДА назвав базові підходи, на яких, на його думку, має грунтуватися розробка стратегії. Це – запровадження промислово-інноваційної моделі розвитку області, оптимізація паливно-енергетичного сектору економіки, розвиток транспортної інфраструктури, розвиток туристичної і рекреаційної сфер, розвиток ринкової інфраструктури.

М.Янків зазначив, що „ми не зможемо в одній окремо взятій області створити модель процвітаючого розвитку економіки, бо все залежить від законодавчої бази, роботи парламенту”.
Він повідомив, що особисто візьме патронат над проектом.

Радник DFID з економічних питань Марк Джордж повідомив, що ціллю візиту британської делегації є розробка технічних завдань для проекту стратегії. „Ми очікуємо, що після сьогоднішнього дня в нас буде детальна інформація про ваші потреби, які ми покладемо в основу цього проекту”, – сказав він.

Розробку технічних завдань, повідомив Марк Джордж, планується завершити до кінця січня цього року. Після чого вони будуть представлені голові Львівської ОДА. Якщо голова їх схвалить, британці оголосять тендер із залучення консультантів, які розроблятимуть деталізований проект стратегії.

„Сподіваюся, що в квітні-травні будуть перші люди працювати тут”, – сказав він.

Довідка „Контексту”: Як повідомляла агентство виконавчий директор Агенції регіонального розвитку та європейської інтеграції Оксана Музичук, вартість проекту розробки стратегії соціального-економічного розвитку регіону становитиме понад 1 млн. GBP. Робота над розробкою стратегії, за її словами, займатиме близько 4 років.

27-28 червня 2002 року, під час конференції з проблем розширення ЄС і його наслідків для України, Львівська ОДА та Міністерство Великобританії у справах міжнародного розвитку підписали лист про наміри стосовно співпраці у розробці стратегічного плану соціально-економічного розвитку Львівської області.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...