Головна » Інше » Лише одне з кожних одинадцяти підприємств Львівщини з початку року здійснювало інноваційні заходи

Лише одне з кожних одинадцяти підприємств Львівщини з початку року здійснювало інноваційні заходи

Упродовж січня-вересня 2003 року лише одне з кожних 11-ти підприємств Львівщини здійснювало інноваційні заходи, спрямовані на підвищення технічного рівня виробництва та оновлення продукції, — повідомило „Контекст-медіа” Львівське обласне управління статистики.

Інноваційна активність промислових підприємств залишається низькою, зазначено у повідомленні. У 2002 році інноваційну діяльність здійснювало кожне дванадцяте підприємство. Це дає підстави стверджувати про позитивні зрушення в цьому напрямку. Стримувальним чинником щодо впровадження інновацій є фінансові обмеження підприємств, — вважають аналітики управління статистики.

З початку року підприємства промисловості впровадили 69 нових технологічних процесів, що у 3,1 рази більше, ніж за такий період торік. З них 16 — маловідхідних, ресурсоощадних. Активніше впроваджували нові технологічні процеси підприємства обробної промисловості — 63 одиниці, половина з яких — у машинобудуванні. Отож на противагу двом попереднім рокам, які характеризувались зменшенням кількості впроваджених техпроцесів, у тому числі і спрямованих на економне використання матеріальних та енергетичних ресурсів, цьогоріч ситуація змінюється на краще, — зазначено у повідомленні.

Найбільш поширеним напрямом інноваційної діяльності підприємств є оновлення продукції. Зокрема, за дев’ять місяців поточного року освоєно 1438 найменувань нових видів продукції (за минулорічний період – 1544 найменування). Нові види продукції освоювали підприємства легкої промисловості (1025 найменувань), харчової (138), машинобудування (90), з виробництва меблів (134). Серед освоєних нових видів — тільки 11 найменувань техніки, решта — матеріали, вироби, продукти.

З початку року підприємства Львівської області виробили інноваційної продукції на 156,9 млн. грн., що становить 3,7% до загального обсягу промислової продукції.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...