Головна » Інше » На Львівщині сотні проблемних підприємств — О.Сендега

На Львівщині сотні проблемних підприємств — О.Сендега

Кількість проблемних підприємств на території Львівської області вимірюється сотнями, — повідомив „Контекст-медіа” голова Львівської ОДА Олександр Сендега під час робочої поїздки на проблемні підприємства м.Борислава 5 листопада.

„Їх є сотні”, — сказав Олександр Сендега.

Частина цих підприємств, за його словами, перебуває в процесі банкрутства. Є такі, на яких цей процес триває роками.

На думку голови ОДА, якісь із підприємств-банкрутів можна було б ще „підняти”, якби на них збереглося обладнання. „На жаль, все те, що сьогодні ще може працювати, просто розтягується”, — констатував Олександр Сендега.

Він вважає, що значну частину проблемних підприємств в області можливо запустити, якщо залучити на них реального власника. Влада, у свою чергу, обіцяє допомагати такому власнику.

О.Сендега розповів, що із трьох відвіданих ним у середу підприємств Борислава — ВАТ „Бориславський експериментальний ливарно-механічний завод”, ВАТ „Галлак” та ЗАТ „Фарфор” — на двох останніх ситуація є складною. Підприємство „Фарфор”, яке єдине в Україні може виробляти всі різновиди тарілок, взагалі зупинилося. Однак і воно ще має перспективу. Скоро на ньому має розпочатися монтування іспанської економічної печі (економія газу — 70%) потужністю 14 тис. одиниць продукції за добу і з весни 2004 року воно відновить виробництво.

Сендега відзначив, що на ринку попит на продукцію, яку випускають/можуть випускати підприємства, які він відвідав, є, тому, сподівається, вони зможуть з часом відвоювати на ньому собі нішу.

У Бориславі нараховується 374 підприємств різної форми власності, з них діючі — біля 200, в тому числі 46 промислових підприємств (22 — великі), 8 транспортних, 21 будівельне і більш як 100 підприємств громадського харчування. За 9 місяців 2003 року ними вироблено промислової продукції на суму 76 634,3 тис. грн. (в діючих цінах), що складає 1,8% до загального обсягу по області і на 3,1% більше аналогічного періоду минулого року. Із загальної кількості підприємств Борислава прибутково працюють 47,7%.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...