Головна » Інше » „Стрий Авто” представив дослідний зразок мікроавтобуса „Дельфін”

„Стрий Авто” представив дослідний зразок мікроавтобуса „Дельфін”

ВАТ „Стрий Авто” (м.Стрий, Львівська обл.) сьогодні представив у Стрию дослідний зразок особливо малого автобуса „Дельфін”, виготовленого за технічною документацією науково-технічного центру ЗАТ „Бориспільський автомобільний завод” (Київ).
Автобус розрахований на 17 посадочних місць (14 сидячих і 3 стоячі), але фактично, за словами головного конструктора „Бориспільського автозаводу” Станіслава Войтківа, „він буде возити 25-30 пасажирів”.

Довжина „Дельфіна” — 5,70 м, розхід пального на 100 км — 15 л. У виробництві автобуса були використані комплектуючі київської фірми „Інтерфейс” (матеріали для кузова), машинобудівного заводу у Броварах Київської обл. (алюмінієві деталі), Білоцерківського заводу „Росава” (шини).
Як повідомив Станіслав Войтків, „Дельфін” може комплектуватися як дизельними, так і бензиновими двигунами. Експериментальний зразок оснащений бензиновим.

За його словами, у середині листопада автобус пройде сертифікацію по євростандарту ЄК ООН-52, після чого можливим стане виробництво першої промислової партії в обсязі 50 одиниць. Попередньо вартість одного „Дельфіна” становитиме 70 тис. грн.

На представленні дослідного зраза нового автобуса „Стрий Авто” і „Бориспільського автозаводу” було повідомлено, що він уже проданий перевізницькій фірмі „Міра і Ко” за 77 тис. грн.
За оцінками фахівців „Стрий Авто”, Львівська область потребує біля 1 тис. автобусів типу „Дельфіна”.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...