Головна » Інше » За 9 міс. підприємства та організації Львівщини інвестували в основний капітал 1,3 млрд. грн. із 1,6 млрд. грн. освоєних капітальних інвестицій

За 9 міс. підприємства та організації Львівщини інвестували в основний капітал 1,3 млрд. грн. із 1,6 млрд. грн. освоєних капітальних інвестицій

Упродовж січня-вересня 2003 року підприємства та організації Львівщини інвестували в основний капітал (капітальне будівництво, придбання машин та обладнання) за рахунок усіх джерел фінансування 1,3 млрд. грн. із 1,6 млрд. грн. освоєних капітальних інвестицій, — повідомило „Контекст-медіа” Львівське обласне управління статистики.
На поліпшення діючих об’єктів — капітальний ремонт, модифікацію, модернізацію витрачено 208,4 млн. грн. основних коштів, решта — на придбання та створення інших необоротних матеріальних активів та нематеріальних активів.

Серед джерел інвестування переважають — майже 3/4 усіх капітальних інвестицій — власні кошти підприємств та організацій. За рахунок бюджетних коштів використано 6,6% вкладень, за кошти іноземних інвесторів — 8,3%. Як позитивне статистика відзначає зростання в обсязі капітальних інвестицій питомої ваги банківських кредитів: 2,9% відносно 2,4% у відповідному періоді минулого року.

Це свідчить про те, що протягом 2003 року зберігається позитивна динаміка зростання вкладень в основний капітал на Львівщині, яка була вперше зафіксована у 2000 році, зазначено у повідомленні. Враховуючи цьогорічний темп приросту інвестицій в основний капітал (за січень-вересень — 27,2%), можна стверджувати про зростання вкладень за останні три роки більш як у 2 рази. Пріоритетними видами діяльності для інвестицій є промисловість, транспорт і зв’язок. З галузей промисловості активніше інвестували розвиток виробництва підприємства харчової промисловості та перероблення сільськогосподарських продуктів (за січень-вересень ц.р. 36,3% від загальної суми інвестицій в обробну промисловість) та підприємства з видобування енергетичних матеріалів.

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...