Головна » Інше » У Львівській області нараховується майже 600 суб’єктів підприємницької діяльності, які виготовляють чи реалізують аудіо-відеопродукцію і компакт-диски

У Львівській області нараховується майже 600 суб’єктів підприємницької діяльності, які виготовляють чи реалізують аудіо-відеопродукцію і компакт-диски

У Львівській області нараховується майже 600 суб’єктів підприємницької діяльності, які виготовляють чи реалізують аудіо-відеопродукцію і компакт-диски. Ця інформація була оприлюднена на засіданні робочої групи для організації роботи з питань захисту прав об’єктів інтелектуальної власності, створеній нещодавно при Львівській ОДА, — повідомила „Контекст-медіа” прес-служба Львівської ОДА.

Протягом 9 місяців працівниками ДПА у Львівській області було виявлено 29 порушень прав об’єктів інтелектуальної власності. Вилучено контрафактну продукцію на суму 52,4 тис. грн., порушено одну кримінальну справу.

Підрозділами Державної служби по боротьбі з економічними злочинами УМВСУ у Львівській області за цей же період виявлено 25 злочинів у сфері інтелектуальної власності. Останнім часом набуло поширення підроблення торгових марок відомих товаровиробників, незаконне використання промислових зразків.

Підрозділами СБУ перевірено дотримання ліцензійних умов у сфері впровадження голографічних захисних елементів. За результатами перевірок чотирьох відповідальних осіб попереджено про відповідальність, передбачену за порушення чинного законодавства в сфері інтелектуальної власності, складено 5 адмінпротоколів, порушено ряд кримінальних справ.

Державний інспектор з питань інтелектуальної власності у Львівській області Михайло Лука повідомив, що за 9 місяців 2003 року налагоджено плідну співпрацю з усіма силовими структурами області, результатом якої є проведення понад 20 спільних перевірок. При цьому вилучено контрафактної продукції на загальну суму 55,0 тис. грн., складено 9 протоколів про адмінпорушення, порушено 3 кримінальні справи.

Першочерговим завданням робочої групи для організації роботи з питань захисту прав об’єктів інтелектуальної власності при Львівській ОДА є реалізація Програми скоординованих дій щодо боротьби з незаконним виробництвом, розповсюдженням і реалізацією аудіо- і відеопродукції, компакт-дисків та інших об’єктів інтелектуальної власності Програма затверджена спільним наказом центральних правоохоронних та контролюючих органів.

До складу групи входять представники служб СБУ, УМВС, державної податкової адміністрації, Західної регіональної митниці, держінспектор з питань інтелектуальної власності на території області, представництва Державного комітету з питань регуляторної політики та підприємництва, а також галузевих управлінь облдержадміністрації. Головою робочої групи призначено заступника голови облдержадміністрації Володимира Герича.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...