Головна » Інше » О.Сендега провів нараду з головами РДА, міськими головами та керівниками теплопостачальних організацій області з проблем теплопостачання

О.Сендега провів нараду з головами РДА, міськими головами та керівниками теплопостачальних організацій області з проблем теплопостачання

Сьогодні голова Львівської ОДА Олександр Сендега провів нараду з головами райдержадміністрацій, міськими головами та керівниками теплопостачальних організацій області з проблем теплопостачання, – прес-служба Львівської ОДА.

Як зазначається в прес-релізі, Олександр Сендега підкреслив, що тепло буде подаватися тільки за умови обов’язкової проплати за нього. Тому, за його словами, завдання місцевих органів влади – так організувати роботу з населенням, щоб була повнота розрахунків. Особливо гостро стоїть питання з опаленням відомчого житла: відомчі будинки складають найбільшу частку помешкань, у які на сьогодні досі не подано теплоенергії. Олександр Сендега наголосив на персональній відповідальності керівників відомств та організацій за непідготовленість до опалювального сезону. “Така позиція посадовців буде тлумачитися як халатність та зловживання службовим становищем, а тому вирішуватиметься за участю прокуратури, КРУ, судових органів з усіма відповідними наслідками,” — заявив Олександр Сендега.

За інформацією першого заступника голови Львівської ОДА Леоніда Мельника, станом на 4 листопада не опалюються 190 будинків, з них 158 відомчих і 32 – місцевих рад. Серед відомчих будинків, в які не подається тепло, 71 належить Західному оперативному командуванню.

На сьогодні запущено 1150 котелень із 1152 наявних (дві, які не працюють, – це відомчі котельні: одна – заводу “Поліграфмаш” в м.Ходорові Жидачівського району, де завершуються пуско-налагоджувальні роботи; друга – котельня військового містечка в с.Липівка Миколаївського району, де триває заміна котлів).

Основна причина неподання тепла – низький рівень проплати населенням (менше 70%), через що не опалюються 172 будинки. Інші причини: несправні внутрішні будинкові мережі (в 11 будинках) та прориви теплотрас (7 будинків).

На всіх рівнях виконавчої влади ведеться цілеспрямована робота з керівниками підприємств та споживачами, а також у вигляді індивідуальних зустрічей, зборів мешканців, круглих столів тощо з метою забезпечення стовідсоткової оплати наданих послуг. Показники оплати за тепло по районах м. Львова, за словами директора МКП “Львівтеплоенерго” Ігоря Марчака, різняться від 96% у Галицькому, 87 – Франківському, 86 – Залізничному до 75% у Шевченківському та Личаківському районах. А от рівень оплати військового відомства перед тепловиками складає тільки 49%. Середній показник розрахунків за спожите тепло на Львівщині становить 85 відсотків.

Заклади освіти, охорони здоров’я та дошкільні установи опалюються стовідсотково. Винятком є дві школи – у с. Ремезівці Золочівського району та в м. Бориславі, а також чотири профтехучилища у Львові. Голова ОДА підкреслив, що керівники зобов’язані контролювати використання фінансів, забезпечити належні умови навчання і в жодному разі не тримати дітей у холоді. Адже з державного бюджету повністю надійшли передбачені кошти на теплопостачання для закладів профтехосвіти.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...