Головна » Інше » В районі курортів „Східниця” та „Трускавець” знаходиться 285 джерел мінеральної води

В районі курортів „Східниця” та „Трускавець” знаходиться 285 джерел мінеральної води

„В районі курортів „Східниця” та „Трускавець” знаходиться 285 джерел мінеральної води”, — повідомив 7 травня на засіданні координаційної ради з питань розвитку санітарно-курортної сфери директор „Укргеокаптажмінвод” Борис Надала.

Кількість мінеральних вод на всій території Львівської області Борис Надала не назвав.
На свердловинах поблизу Трускавця з 8 взагалі існуючих типів бальнеологічних видів мінеральних вод поблизу Трускавця, за словами Бориса Надала, добувають 7. Найбільш популярна та найбільш добувна мінеральна вода – „Нафтуся”. Потужність добування „Нафтусі” в районі Трускавця та Східниці становить, за словами Бориса Надали, 100 м3 на добу. З них 37 м3 добувається біля Трускавця, а 63% — біля Східниці.

Усього на території Львівської області зареєстровано 42 заводи по розливанню мінеральних вод. Не стоїть робота, за інформацією Бориса Надали, й у сфері розвідки нових потужних мінеральних джерел. Зокрема, розвідано Кустівське мінеральне джерело, потужністю 50 м3 на добу. Біля села Івашківці, що у Турківському районі, знайшли воду, аналог до води Єсентукі-4. Такої води, за словами Бориса Надали, в Україні немає. У центрі Львова, прямо під спорткомплексом „Динамо”, знайдено воду для лікування серцево-судинної та нервової системи. Ця вода знаходиться на глибині 1400 метрів.

Представник управління екології та природних ресурсів Львівської ОДА Ярослав Гайдучок повідомив, що не всі, хто видобуває мінеральні води мають на це спеціальну ліцензію. Окрім цього, не всі ознайомленні з інструкцією користування джерелами мінеральних вод, і через це нерідко відбуваються різного роду трапунки, як от, наприклад, зсуви ґрунту, забруднення джерел та ін. Ярослав Гайдучоч вважає, що необхідно створити державну структуру, яка б контролювала стан мінеральних родовищ.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...