Головна » Інше » Львівські туроператори виступають за обмеження у праві ведення екскурсій містом гідами з Польщі

Львівські туроператори виступають за обмеження у праві ведення екскурсій містом гідами з Польщі

Львівські туроператори виступають за обмеження у праві ведення екскурсій Львовом іноземними екскурсоводами, насамперед з Польщі, – повідомила львівська щоденна газета „Поступ”.

„Ніде в світі такого немає, щоб в чужих містах вели екскурсії гіди з інших держав. Якщо тамтешні правоохоронці вас зловлять, то вам доведеться платити великі штрафи. Спробуйте-но у Відні пройтися зі своїм гідом, як до вас одразу ж підійде поліція і поцікавиться правом на проведення екскурсії. У нас нічого подібного немає. Польські екскурсоводи приїжджають, розповідають різні байки, часто викривлені і неправдиві, й отримують за це гроші! Наші ж гіди через це просто залишаються без роботи”, – процитувала газета слова директора турфірми „Пілот” Ірини Панової.

Львівські туроператори, за інформацією „Поступу”, вважають за необхідне встановити жорсткий контроль з боку правоохоронних органів за тим, хто проводить у місті екскурсії і при потребі штрафувати порушників.

На думку операторів, для іноземних гідів, які хочуть проводити у Львові екскурсії, потрібно запровадити спеціальний податок.

Водночас заступник голови Львівської облдержадміністрації Богдан Матолич, як повідомляє газета, вважає, що для введення якихось обмежень час ще не настав.

„Якщо ми змусимо туристів діяти за нашими правилами, то боюсь, що ми їх можемо просто налякати. Туристичний потік до нас ще не є таким великим, щоб ми його обмежували. Зрештою, це право споживача – вибирати собі надавачів послуг. Думаю, що до вирішення цього питання треба підходити дуже виважено”, – сказав він.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...