Головна » Інше » На АЗС Львівській області перевіряють якість та стандарти пального

На АЗС Львівській області перевіряють якість та стандарти пального

Управління у справах захисту прав споживача Львівської облдержадміністрації, відреагувавши на депутатський запит, протягом останніх двох тижнів перевірило нафтопродукти на 11 автозаправних станціях області різних форм власності, – повідомив „Контекст-медіа” заступник начальника управління Василь Ріпка.

Перевірки здійснюються за участю представників Державного центру стандартизації та лабораторій.
На сьогоднішній день з 9 отриманих лабораторних результатів відібраних зразків пального, у трьох були виявлені відхилення складу нафтопродуктів від ГОСТівських стандартів. Йдеться, за словами Василя Ріпки, про зразки нафтопродуктів, відібраних у Львові на АЗС товариства з обмеженою відповідальністю „Зевс-холдинг”, у селищі Гірник і на трасі Львів – Сокаль (АТЗТ „Волинь-нафта”) та у м.Куликів (ТзОВ „Фагор”).

І хоча ці відхилення не є настільки значними, аби спричинити несправність автомобільних двигунів, однак є усі підстави для застосування до цих підприємств економічних санкцій, – зазначив Василь Ріпка.

Він повідомив, що розмір економічних санкцій у випадках, коли виявлено неякісний товар, може становити половину надходжень від загальної суми товару.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...