Головна » Інше » У І кварталі до місцевих бюджетів Львівської області поступило на 0,2% більше коштів від плану – 164,4 млн. грн. – ОДА

У І кварталі до місцевих бюджетів Львівської області поступило на 0,2% більше коштів від плану – 164,4 млн. грн. – ОДА

У першому кварталі цього року до місцевих бюджетів Львівської області поступило 164,4 млн. грн. податків, зборів та неподаткових платежів, що на 0,2% більше від плану. Про це сказано у матеріалах Львівської облдержадміністрації „Про підсумки виконання місцевих бюджетів області за І квартал 2003 року…”, які є у розпорядженні „Контекст-медіа”.

У порівнянні з січнем-березнем минулого року надходження до місцевих бюджетів, як зазначено у матеріалах, збільшилися на 13,6 млн. грн., або 9%. Це „дозволило ліквідувати заборгованість із соціальних виплат, яка на початок року складала 23,6 млн. грн., а також своєчасно фінансувати першочергові бюджетні видатки”.

У матеріалах сказано, що до Державного бюджету у січні-березні було мобілізовано 346,3 млн. грн. податків і зборів (на 2,2% більше від плану), що „дозволило одержати належну області дотацію”.
У них відзначається, що поряд із загальним перевиконанням планових показників податків, зборів та неподаткових платежів у І кварталі, в окремих містах та районах області ситуація із наповненням місцевих бюджетів є напруженою.

„Необґрунтоване збільшення показників надходження податків і зборів при затвердженні окремих місцевих бюджетів призвело до їх недовиконання. Так, при затвердженні бюджету на 2003 рік збільшено розрахункові показники Мінфіну України у м.Бориславі на 2,5 млн. грн., в м.Самборі – на 4,0 млн. грн., в Бузькому районі – на 1,2 млн. грн., в Старосамбірському – на 2,8 млн. грн. та в Яворівському районі – на 2,8 млн. грн.”. Внаслідок цього виконання за І квартал ц. р. у містах Бориславі та Самборі становить відповідно 71,7% та 85,5%, у Бузькому районі – 81,8%, Старосамбірському та Яворівському районах – відповідно 91,2% та 83,9%”, – сказано у матеріалах ЛОДА.

Фахівці облдержадміністрації наголошують, що для наповнення місцевих бюджетів області існують значні резерви: недопущення втрат бюджету внаслідок наявної податкової заборгованості, зменшення заборгованості із виплати заробітної плати працівникам, зайнятим в галузях економіки, відміна наданих органами місцевого самоврядування пільг із сплати податків, зборів суб’єктам господарювання.

Вони зазначають, що через наявність недоїмки лише до місцевого бюджету Львова ненадійшло 13,6 млн. грн. А у зв’язку із наявною заборгованістю із виплати зарплати працівників, зайнятих у галузях економіки, місцеві бюджети Львівщини недоотримали понад 23 млн. грн.

„Стримує надходження до місцевих бюджетів і надання пільг окремим суб’єктам господарювання, зокрема, у місті Львові надано пільг на суму 1,3 млн. грн.”, – додають фахівці ОДА.

Як повідомляло агентство, податкова служба Львівської області у І кварталі 2003 року мобілізувала до Зведеного бюджету 410,3 млн. грн., з яких надходження до місцевого бюджету склали 160,7 млн. грн., до Державного – 249,6 млн. грн.

За 2002 рік податкова служба Львівської області мобілізувала до Зведеного бюджету України 1 млрд. 707 млн. грн. (на 7,1%, або 114 млн. грн., більше плану). У порівнянні з 2001 р. надходження зросли на 51 млн. грн.

До Державного бюджету у 2002 р. надійшло 1 018 млн. грн. (на 4,2%, або 41 млн. грн., більше плану).

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...