Головна » Інше » Народний депутат Володимир Яворівський судитиметься з „Молодою Галичиною”

Народний депутат Володимир Яворівський судитиметься з „Молодою Галичиною”

Народний депутат України Володимир Яворівський подасть у суд на газету „Молода Галичина”, яка нещодавно розповсюдила інформацію про те, що в радянські часи Володимир Яворівський був агентом КГБ та спільно з Дмитром Павличком у 1973 році писав листи до тодішнього голови КГБ В. Андропова та голови Спілки письменників СРСР Маркова, а також щодо його причетності до вбивства головного редактора „Літературної України” Л.Плюща.

Щодо останнього, то Володимир Яворівський назвав це маячнею. Володимир Яворівський заявив, що факти його співробітництва з КГБ були опубліковані у 1993 році газетою „Товариш”, після чого були спростовані у суді. Відповідно газета „Молода Галичина” не мала права розповсюджувати цю інформацію, оскільки вона не відповідає дійсності. До того ж у 1973 році Володимир Яворівський, як літератор, „ходив пішки під стіл” і ще не був знайомий з Дмитром Павличком.

Справа, найімовірніше слухатиметься у місцевому суді Франківського району Львова, адвокатом Володимира Яворівського виступатиме Віталій Домашовець.

x

Рекомендуємо

Жовтий автомобіль таксі

«Почати поїздку». Чим загрожує водію нелегальне таксування

Багато водіїв зараз займаються таксуванням. Мобільні застосунки на кшталт Bolt чи Uklon ...