Головна » Інше » Депутати Львівської облради обговорили можливості утилізації кислих гудронів на підприємствах Львівщини

Депутати Львівської облради обговорили можливості утилізації кислих гудронів на підприємствах Львівщини

Сьогодні на засідання Львівської обласної ради депутати обговорили можливості утилізації кислих гудронів на підприємствах Львівської області.

Про проблеми кислих гудронів на Львівщині розповів депутатам перший заступник голови Львівської ОДА Леонід Мельник.

„Кислі гудрони, яких за останні 50 років у Львівській області накопичено понад 500 тис. тонн, продовжують бути серйозною екологічною проблемою, реальним джерелом забруднення довкілля, причиною соціальної напруги, — сказав він.

Леонід Мельник наголосив на тому, що і в світі, і в Європі немає завершеного або оптимального способу утилізації кислих гудронів.

Він розповів, що одна з угорських фірм, яка займається проблемою утилізації кислих гудронів в Угорщині з 2000 року, запропонувала ДП „Спецсервіс” та ТзОВ „Осма-Ойл” угорську технологію нейтралізації українських, у тому числі львівських і дрогобицьких, кислих гудроні та їх подальшої переробки. В замін на технологію, угорська сторона передала цим двом підприємствам для експериментального випробовування в умовах українського виробництва відповідно 16 тис. та 3 тис. тонн нейтралізованих гудронних залишків.

З метою використання нейтралізованих гудронних залишків як вторинної сировини в Україні ДП „Спецсервіс” опрацювала декілька технологій переробки нейтралізованих гудронів. Зокрема, застосування їх у виготовленні асфальтобетону, будівельних матеріалів.

ТзОВ „Осма-Ойл” планує використати нейтралізовані гудронні залишки як альтернативне паливо на Добротвірській ТЕС в суміші із вугіллям. У разі успіху такого способу утилізації гудронів угорська сторона обіцяє надати безкоштовно Україні технологію перетворення кислих гудронів в нейтралізовані. Тоді, за словами Леоніда Мельника, можна буде утилізувати ті кислі гудрони, які зараз зосереджені на Львівщині.

Не всі депутати зрозуміли причини завозу на Львівщину з Угорщини гудронів, а частина депутатського корпусу була категорично проти утилізації гудронів на Львівщині. Однак депутати прийняли заслухану інформацію до відома і звернулися в Кабмін з метою створення відповідної урядової комісії для глибшого вивчення цього питання.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...