Головна » Інше » Добротвірська селищна рада погодилась взяти у комунальну власність житловий фонд після того, як ТЕС проведе його капітальний ремонт

Добротвірська селищна рада погодилась взяти у комунальну власність житловий фонд після того, як ТЕС проведе його капітальний ремонт

Сесія Добротвірської селищної ради розглянула погодилась на передачу житла, яке зараз перебуває на балансі Добротвірської ТЕС у власність територіальної громади, однак лише після того, як буде здійснено його капітальний ремонт, – повідомив „Контекст-медіа” селищний голова Добротвора Василь Абаїмов.

Депутати селищної ради також прийняли рішення про створення комунального підприємства, яке займеться обслуговування будинків, які передаватимуться громаді міста, оскільки досі такого підприємства у селищі не було.

До цього часу у комунальній власності Добротвірської селищної ради не було жодного будинку. Більше того, ще у лютому 2003 року Добротвірська селищна рада погодилась взяти у власність після капітального ремонту будинок селищної ради, однак досі це питання не вирішено.

Василь Абаїмов зазначив, що умова сесії селищної ради про передачу у власність житлового фонду після капітального ремонту отримала розуміння як у керівництва „Західенерго”, так і Добротвірської ТЕС, оскільки у селищної ради немає коштів на проведення капітального ремонту. До того ж керівники „Західенерго” зараз обіцяють селищній раді всіляку підтримку і після того, як майно буде передано у власність територіальної громади, оскільки 90% працівників ТЕС є мешканцями селища. Василь Абаїмов зазначив, що наразі не йдеться про передачу селищній раді функцій з водо- та теплопостачання селища, оскільки вони тісно пов’язані з технологічним циклом Добротвірської ТЕС.

Селище міського типу Добротвір було збудовано у 50-х роках як супутник Добротвірської ТЕС. Зараз у ньому проживає близько 7000 мешканців, переважно працівники ТЕС та члени їх сімей. Майже все майно, включно з будинком селищної ради знаходиться на балансі ТЕС. Надання комунальних послуг водо та теплопостачання пов’язані з технологічним циклом Добротвірської ТЕС.

x

Рекомендуємо

Ключі від орендованої квартири

Мешканці Львівщини не поспішають платити податки з доходу від здавання житла в оренду

Громадяни, які володіють житловою нерухомістю і здають її в оренду за посередництвом ...